Inför nyårsfirandet: Berlin anordnar ”säkerhetszoner” för kvinnor

TYSKLAND. Efter att många kvinnor blivit sexuellt ofredade av rasfrämlingar under tidigare år, så väljer nu nyårsfestivalen i Berlin att anordna särskilda ”säkerhetszoner” för kvinnor som upplever obehag.

Många kvinnor har under tidigare år utsatts för sexuella övergrepp av rasfrämlingar i samband med nyårsfirandet. Därför har nu nyårsfestivalen i Berlin bestämt sig för att anordna speciella ”säkerhetszoner”, dit kvinnor kan komma ifall de utsätts för sexuella trakasserier eller känner obehag, för att söka skydd och göra polisanmälningar. Liknande zoner har tidigare upprättats i bland annat  München.

”Säkerhetszonerna” kommer att bestå av tält där specialutbildad Röda korset-personal kommer att finnas för att stötta kvinnorna och ta emot anmälningar. Anledningen är enligt arrangörerna att kvinnorna är mer angelägna att anmäla sexualbrott till Röda korset-personal än till polisen.

Större restriktioner kommer även att införas under festivalen. Enligt arrangörernas hemsida kommer stora väskor, ryggsäckar och till och med alkohol att vara förbjudet.

De senaste åren har det skett en enorm ökning av sexualbrott i samband med tyska festivaler. De mest allvarliga övergreppen skedde under nyårsnatten 2015, när rasfrämlingar antastade kvinnor i ett stort antal tyska städer. Värst var det i Köln, där över 1 000 rasfrämlingar tafsade, ofredade och våldtog kvinnor vid stadens tågstation. Förövarna visade sig senare att nästan enbart bestå av asylsökare, främst från Marocko och Algeriet.

Tidigare har Nordfront kunnat rapportera om att man i Köln förberett sig inför nyårsnatten med hjälp av en svensk uppfinning, nämligen särskilda armband som på kvinnors handleder ska stoppa sexualförbrytare. I Köln har man valt att kalla dem för ”toleransarmband” istället för den mindre subtila svenska namnvarianten ”tafsa inte-armband”.

Källa:
Berlin to set up ‘safety area’ for women during New Year’s Eve celebrations
Majority of Cologne NYE attackers are from Morocco, Algeria – report

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenAndreasnordboKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

När man hade säkerhetszoner för vita kvinnor i Sydafrika kallades det för apartheid och det var något fult – när man nu börjar med samma sak i våra vita länder, då kallas det kulturberikning och är något fint.

Rokviken
Medlem

En mycket bra jämförelse.

nordbo
Gäst
nordbo

Karl – När man hade säkerhetszoner för vita i Sydafrika kallades det för apartheid och det var något fult

Enorm kontinent och en världsdel – enligt romson så så ska varenda meter tillhöra en neger.

Karl-Путин A
Medlem

Inte bara i Afrika tydligen.

Andreas
Medlem
Andreas

Fattas bara att personalen i ”Säkerhetszonerna” utgörs av volontärarbetande asylsökare då.