Indisk delstat väljer Linux och sparar 4 miljarder

EKONOMI. Skolor i den indiska delstaten Kerala förväntas spara över fyra miljarder kronor efter att ha valt det fria operativsystemet Linux till sina över 200 000 datorer.

Den sydindiska delstaten Kerala var den första i landet som nådde en läskunnighet på 100 procent hos befolkningen.

År 2003 gjorde myndigheterna IT-kunskap till ett obligatoriskt skolämne och 2005 började skolorna använda licensfri mjukvara och öppen källkod.

Nu inför delstaten operativsystemet Linux och licensfria utbildningsprogram på alla skoldatorer. Genom att välja bort dyra Windows-licenser räknar myndigheterna med att spara över fyra miljarder kronor per år.

Men Kerala är inte ensamma om att välja bort kostsamma licenser – även grannstaten Tamil Nadu använder numera Linux i skolor och offentliga institutioner. Och trenden har även börjat sprida sig till skolor i exempelvis USA och Spanien.

Nordiska motståndsrörelsens riksrådsmedlem Robert Eklund gästade nyligen Radio Nordfront, där han förklarade fördelarna för alla dataanvändare med att bojkotta globalistiska Microsoft och gå över till det fria systemet Linux.

På Nordfront finns också en instruktion av Eklund om hur man installerar Linux Mint på sin PC.

Källa:
Good News! Indian State Saves Over $400 Million by Choosing Linux

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Analyserna på Radio Nordfront ger resultat även utomlands :)