Indien hotar avleda floder som rinner in i Pakistan

UTRIKES. Efter att konflikten mellan Indien och Pakistan om Kashmirprovinsen återigen blossat upp hotar Indien med att avleda floder som rinner in i Pakistan.

Nyligen blossade konflikten om Kashmirprovinsen återigen upp mellan Indien och Pakistan, då ett bombattentat mot indiska soldater genomfördes i området den 14 februari. Gruppen Jaish-e-Mohammed, som opererar från Pakistan, tog på sig ansvaret för dådet.

Indien har länge anklagat sitt grannland för att inte försöka få bukt med de väpnade grupperna. Även denna gång lägger man skulden på Pakistans regering. Enligt den indiske vattenministern Nitin Gadkari överväger man nu, som ett svar på detta, att avleda vatten från floder som flyter mot Pakistan och som möts med Indusfloden.

Pakistans regering anser att det indiska hotet är allvarligt och att ett genomförande av planerna är att likna med en krigshandling.

— Detta är en krigshandling och efter att ha sett de indiska ledarnas ansvarslösa uttalanden har jag skrivit ett brev till Förenta nationernas generalsekreterare där jag upplyser honom om de indiska hoten, säger Pakistans utrikesminister Shah Mahmood Qureshi.

Källa:
Weaponized water: India threatens to divert 3 rivers away from Pakistan

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Ingen respekt alls för naturen. Leda om floder—lika mycket hybris som kineserna uppvisar. Usch.

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
1 år sedan
Reply to  Fredrika

Och detta folk utgör till raaga paa det en dryg miljard av jordens befolkning.

Anser att det just bland dessa gott kan förekomma homosexualitet bland en viss minoritet – de förökar sig likt raattor som det är.