Inbrottstjuv fastnade i ett fönster – ringde räddningstjänsten

INRIKES. En inbrottstjuv sitter häktad efter att han ringt räddningstjänsten under ett misslyckat inbrott då han fastnat i ett fönster.

Det var klockan 03:51 natten till måndagen som räddningstjänsten fick ett samtal där en man som fastnat i ett fönster bad om hjälp för att komma loss. När räddningstjänsten anlände kunde man snabbt konstatera att mannen inte tagit sig in i fastigheten på vanligt vis.

Mannen ska enligt uppgift tagit sig in i en fastighet i centrala Örebro vartefter han på andra våningen lyckats fastna med foten i ett fönster. Då han själv inte lyckades ta sig loss valde han att ringa räddningstjänsten och be om hjälp.

Då mannen klart och tydligt inte tagit sig in i fastigheten på lagligt vis tillkallades polisen som kunde gripa honom på plats. Mannen sitter nu häktad för det misstänkta inbrottet.

Källa:
Försökte bryta sig in – fastnade istället i fönstret

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
4 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Karl
2 år sedan

Nu kommer fastighetsägaren att åtalas för att fönstren inte är inbrottstjuvssäkra.

Jag tänker på det klassiska exemplet när en fastighetsägare fick betala skadestånd till en inbrottstjuv som hade halkat på en snöig trappa mitt i natten och skadat sig.

Enligt domen hade fastighetsägaren brustit i ”vinterväghållet”, trots att fastigheten var en privat villatomt.

Grottbjörnen
Grottbjörnen
2 år sedan
Reply to  Karl

tänker på Reine i såpan ”tre kronor” när han hotade inbrottstjuvar med ett hagelgevär o tvingade dom att äta kattmat XD

Simen
Simen
2 år sedan
Reply to  Grottbjörnen
Karl
Karl
2 år sedan

Zigge?