IMF åker snart till Ukraina

UKRAINA. Den Internationella valutafonden, IMF, har genom sin verkställande direktör meddelat att man kommer åka till Ukraina för att förhandla med landets nya ledning. Detta då det efterfrågats av den nya regimen.

Christine Lagarde.

Christine Lagarde, verkställande direktör på IMF.

Följande uttalande från Christine Lagarde publicerades idag på IMF:s hemsida:

De ukrainska myndigheterna informerade mig idag om att de efterfrågar stöd från IMF. Vi är redo att svara och kommer inom några dagar skicka ett IMF-team till Kiev för att inleda en preliminär dialog med myndigheterna. Detta kommer möjliggöra för IMF att göra sin vanliga tekniska, oberoende bedömning av den ekonomiska situationen i Ukraina och, samtidigt, inleda diskussioner med myndigheterna om de policyreformer som skulle kunna utgöra grunden för ett stödprogram från IMF. Vi diskuterar också med våra internationella partners – bilaterala och multilaterala – om hur vi bäst kan hjälpa Ukraina i detta kritiska ögonblick i historien.

IMF har alltså redan en plan för Ukraina och kommer inom kort att framföra sina krav till den nya ledningen i Ukraina.

Källa:
Statement by IMF Managing Director Christine Lagarde on Ukraine

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Mobilisera dig till redaktionsarbete | Nordfront.se Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
trackback

[…] på detta vis? Vilka kontrollerar pressen? Vilka var drivande under revolutionen i Ukraina? Vilka aktörer tjänade på revolutionen i Ukraina? Vilka var drivande redan under revolutionen i […]