Imam: ”Samlag med sin biologiska dotter är fullt tillåtet”

ISLAM. Enligt en framträdande egyptisk imam är det helt naturligt och tillåtet för en muslim att gifta sig och ha sex med sin biologiska dotter.

Den framträdande egyptiske salafisten Mazen Al-Sersawi ska ha sagt att islam tillåter män att ha sex med sina biologiska döttrar samt att gifta sig med dessa, så länge de är födda utanför äktenskap.

Al-Serzawi ska vidare ha citerat en annan framträdande imam vid namn Al-Shafi´i som ska ha sagt: ”Utomäktenskapliga döttrar är officiellt inte tillskrivna sina fädrar och därmed inte riktiga döttrar”.

— En sådan dotter bär inte sin fars namn och är därmed inte hans dotter enligt Sharia. Hon är inte officiellt tillskriven honom.

En annan egyptisk iman, Muftah Mohammad Maarouf, berättade i en tv-debatt tidigare i år att nyfödda bebisar kan giftas bort så länge ”ingen skada” görs mot barnet.

— Enligt Sharia finns det ingen bestämd åldersgräns för äktenskap när det kommer till kvinnor, sa Maarouf.

Källor:
Egyptian cleric says men can marry their own daughters if they are born out of wedlock
Imam: – Seksuelt samleie med sin biologiske datter er fullt tillatt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
21 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments