Imam liknade homosexualitet med ett virus – inget åtal trots överprövning

MALMÖ. En imam jämförde i ett tal homosexualitet med ett virus och menade att man måste beskydda barnen från homopropaganda. Imamen anmäldes för hets mot folkgrupp, men vice överåklagare i Malmö väljer nu att inte inleda någon förundersökning.

Det används dubbla måttstockar beroende på vilken folkgrupp du tillhör.

Det används dubbla måttstockar beroende på vilken folkgrupp du tillhör.

En imam vid en moské i Halmstad liknade i en uppmärksammad föreläsning homosexualitet vid ett virus. Under föreläsningen menade han att det är viktigt att barn har ett bra ”immunförsvar” för att stå emot ”virus” i samhället, homosexualitet var ett av de virus som det varnades för.

Efter att församlingen lagt upp ett klipp från föreläsningen på Youtube valde lobbyorganisationen RFSL att anmäla imamen för hets mot folkgrupp. Uttalandet ansågs dock inte ha varit tillräckligt kränkande för att kunna anses ha hetsat mot homosexuella och åklagaren Charlotte Österlunds valde att lägga ner förundersökningen.

Nu har fallet prövats av vice överåklagare Bengt Åsbäck som i sitt beslut skriver att han går på samma linje som Österlund.

— Det är mycket beklagande, skriver Mattias Uhrberg som är presstalesperson på RFSL i Halland vilka gjorde anmälan.

Källa:
Imamens virusuttalande prövas inte

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments