Afrikaner stormade Panthéon i Paris

FRÄMLINGSINVASIONEN. Hundratals illegala immigranter från främst västafrika stormade på fredagen det berömda mausoleet Panthéon i Paris, ett av Frankrikes mest kända minnesmärken. Afrikanerna, som kallar sig Svarta västarna, krävde förhandlingar kring medborgarskap med den franska premiärministern Edouard Philippe.

Vid lunchtid under fredagen stormades det kända minnesmärket Panthéon i den franska huvudstaden Paris av hundratals illegala immigranter från främst västafrika. Afrikanerna, som kallar sig själva för ”Svarta västarna”, viftade med papper i luften, skanderade och krävde att få diskutera medborgarskap med Frankrikes premiärminister Edouard Philippe.

Panthéon är ett mausoleum där många kända fransmän, bland andra Emile Zola, Victor Hugo, Alexandre Dumas och Marie Curie, ligger begravda.

”Vad vill vi ha? Papper! För vem? Alla!”, skanderade de runt 700 ockupanterna under flera timmar innan de avlägsnades av polis.

Den franske presidenten Emmanuel Macron har uttalat att ”Europas öde är sammanbundet med Afrika” vilket ska bekräftas av en storskalig massinvasion från Afrika på ”historiska” nivåer.

Källa:
’Black vest’ protesters storm Panthéon in Paris

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RokvikenKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Endast idioter betraktar inte afrikaner som hot för oss européer. Politiker som afroimperialisten och Illuminati-marionetten Macron är våra dödsfiender.

Rokviken
Medlem

Här används inte vattenkanoner eller tårgas. Därmed har den franska polisen bevisat vad de egentligen försvarar – primater.