IKEA lanserar julkollektion under namnet ”Vinterfest”

FOLKUTBYTET. IKEA, som gjort sig känt för att vara ett politiskt korrekt varuhus, kritiseras nu för att vilja slopa julen efter att de gett sin nya kollektion med juldekorationer namnet ”Vinterfest”.

IKEA kallar Julen för ”Vinterfest”. Foto: IKEA pressrum.

Mycket av det som hör julen till, som julgranspynt, pepparkaksburkar och julservietter, har IKEA samlat i en kollektion som de kallar för ”Vinterfest”. Det neutrala ordet ”Vinterfest”, som kanske inte direkt för tankarna till julen, får nu massiv kritik och många menar att IKEA arbetar för att slopa julen och att de anpassar sig efter befolkningsgrupper som inte firar jul.

Att tilltaget är ”ansträngande politiskt korrekt” menar åtminstone Dansk Folkepartis gruppledare, Peter Skaarup, som i ett skarpt inlägg på Facebook skriver:

Medan de allra flesta danska ser fram emot att fira den traditionella danska julen, har Ikea börjat dekorera en ”vinterfest”. Jag älskar Sverige och svenskarna mycket, men den politiska korrektheten som kommer från våra grannländer börjar bli lite ansträngande. Vad säger du, ska du fira julen i december eller ha vinterfest den 24 december i år?


IKEA har tidigare gjort sig känt för att inrätta bönerum för muslimer eftersom man vill vara ”öppet och inkluderande”.

I våras införde varuhuset regnbågsfärgade bärkassar då man ville ”uppmärksamma alla människors lika värde”.

Företaget har också uppmärksammats för reklam som uppmuntrar till rasblandning.

Källa:
Massiv kritik af IKEAs nye kollektion: »Den politiske korrekthed, der udgår fra vores naboland, begynder at blive lidt anstrengende«

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
9 månader sedan

1940 – julgran,(med svensk flagga och silverhakkors i toppen) jultomte, julskinka, julbord, julklappar – besök i svenska julmässan. Ungdomsminnen i frihet
2019 – vintergran, vintertomte, vinterskinka (ännu så länge) vinterbord. vinterklappar, vinterbön med huvudet i golvet och baken mot — ?
IKEA fest under främlings ockupationen

Swedes Are White
Nybörjare
Swedes Are White
9 månader sedan

De som handlar av det företaget ska därmed doppas i grytan.

Sverker
Nybörjare
Sverker
9 månader sedan

Nu skall jag lämna tbax IKEA-kortet med så mycket buller och bång som möjligt för att markera. Sen åker IKANO-banken ut också!