Igor Kolomoisky internationellt efterlyst

RYSSLAND. Ryssland har efterlyst guvernören och mångmiljardären Igor Kolomoisky samt Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov för krigsbrott begångna i östra Ukraina.

Den judiske mångmiljardären Igor Kolomoisky är nu internationellt efterlyst.

Den judiske mångmiljardären Igor Kolomoisky är nu internationellt efterlyst.

Ryssland har via Interpol efterlyst den kriminelle judiske miljardären Igor Kolomoisky internationellt, eftersom de anklagar honom för krigsförbrytelser begångna i östra Ukraina. Kolomoisky gavs som tack för sitt deltagande i kuppen i Kiev i våras det rika industrilänet Dnipropetrovsk, dit också Högersektorn omlokaliserat sig efter att den blivit utkörd från sitt högkvarter i Kiev.

Krigsförbrytelserna påstås ha begåtts emot 1500 identifierade privatpersoner av ukrainska förband med anhängare mestadels ifrån Högersektorn, Radikala Partiet och Svoboda, knutna till den ukrainska säkerhetstjänsten och det ukrainska Nationalgardet. Enligt läckta hemliga samtal med Israels konsul i Ukraina, Ian Borisovich Epstein, försöker den judiske miljardären Kolomoisky med hjälp av dessa förband skapa en av honom styrd ”nazi-stat” i södra Ukraina.

Tillsammans med Kolomoisky efterlyses också den av nationalister på båda sidor avskydde inrikesministern Arsen Avakov, som bär ansvar för både att ha skyddat den judiska regeringen mot upproriska ukrainska nationalister och sedan ha organiserat dessa i lag med regeringen under oligarken och nye judiske presidenten Petro Porosjenko.

–Undersökningskommittens utredare har utfärdat ett direktiv om att förklara Arsen Avakov och Igor Kolomoisky efterlysta i ett brottsmål gällande användandet av i krig förbjudna medel och metoder, mord, hindrandet av journalistiskt arbete samt kidnappning, säger undersökningskommittens talesman Vladimir Markin.

Samtidigt som Rysslands efterlysning av Kolomoisky blivit känd uppges att den judiske guvernören inte kommer att lyda den judiske presidenten Porosjenko/Valtzmans uppmaning om en veckas vapenstillestånd i östra Ukraina. Istället uppges Kolomoisky vilja använda sina ukrainska nationalistförband till att utrota de ryska separatisterna. Detta uppger en källa i det ukrainska nationella säkerhetsrådet, som tillägger att det är Kolomoisky som är den främste motståndaren till ett fredsavtal med utbrytarrepublikerna i östra Ukraina.

Källor:
Russia puts Ukraine’s interior minister, Dnepropetrovsk governor on int’l wanted list
Oligarch Kolomoisky going to ”finish off” militiamen in east Ukraine despite ceasefire

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments