Idrotten har fått nog – delstat förbjuder transkvinnor

SUNT FÖRNUFT. Idaho förbjuder transkvinnor, alltså män som tagit bort sina könsorgan, från att tävla mot kvinnor i idrottssammanhang.

Män som avlägsnat sina yttre könsorgan och nu kallar sig kvinnor får inte längre tävla mot riktiga kvinnor i idrottsliga sammanhang. Detta har den amerikanska delstaten Idahos politiker beslutat.

Lagen, som fått namnet ”Fairness in Women’s Sports Act”, kopplas även samman med en lag om att transsexuella inte får ändra sitt kön på sina födelseattest.

— Genom de här lagarna kan pojkar och män inte längre ta flickors och kvinnors plats inom idrotten eftersom det inte är rättvist, kommenterade lagstiftaren Barbara Ehardt som även introducerade lagarna i Idahos delstatsparlamentet.

Homolobbyn har däremot inte tagit emot Idahos strävan mot rättvisa med gott humör.

— Det är en sorgens dag i USA när lagstiftare fokuserar mer på att hindra unga transmänniskor från att idrotta än de gör på att tillhandahålla den omsorg, det stöd och de möjligheter som de behöver för att överleva och frodas, säger homoaktivisten Sam Brinto.

Homolobbyn tros även komma att bekämpa lagen juridiskt.

Källa:
Barred: New laws in Idaho BAN transgender athletes from competing in female sports

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Nybörjare
Bo
4 månader sedan

Homolobbyn ifrågasätter även i detta fall när det sunda förnuftet får agera.

nordbo
Nybörjare
nordbo
4 månader sedan

Nu är det känt sen länge att globohomo-lobbyns existens handlar ENDAST om i sitt syfte att förgifta sin egen sinnessjuka hos normala människor och skapa könsdysfori – och att allmänhetens yngre i tidigt stadie ska fångas in till deras tillåtna sinnesjuka.Det är en medveten krigföring för att försvaga samhällen och länder i väst – inget annat.! Om nu den lobbyn var av godo så skulle de inte ha något problem med att man arrangerade tävlingar ENDAST för dem själva – med tanke på hur stort och förstört melodifestivalen har blivit så finns det säkert tillräckligt många för ett TRANS-OS vs… Läs mer »