Ideologisk konkurs ska hindras med opportunism!

KRÖNIKA. Jörgen Kromann kommenterar här en bok där två vänsterintellektuella försöker göra vänstern relevant igen genom att inta en mer positiv syn på populistisk politik.

Åsa Linderborg och Göran Greider är två av maktetablissemangets numera närmast utslitna pekpinnar som under lång tid försökt bromsa en folklig progressiv utveckling som de betecknat som högerpopulism.

Nu vill de hitta tillbaka till nationens betydelse som en slags propagandistisk politisk faktor de själva benämner som en nödvändig vänsterpopulism i ett manifest som nyligen gavs ut i bokform.

De anser att det de kallar högerpopulism fått fritt spelrum då vänstern släppt nationens betydelse i dess internationella engagemang. Onekligen framstår detta initiativ som en närmast desperat krisreaktion. Något måste göras för att fånga upp det växande missnöje som finns. Det är kontentan av deras initiativ.

Dessa båda antagonister till den socialt ansvarstagande nationalismen känner uppenbarligen ett stort behov av att formulera en populistisk motpropaganda riktad i första hand mot Nordiska motståndsrörelsen som är det enda parti som just förenar socialism och nationalism till en harmonisk helhet av helt annat slag än klasskampssocialismens splittrande och ständiga misslyckanden.

Det kan låta paradoxalt men jag anser att deras initiativ faktiskt är mycket bra då de tvingas tillbaka till nationens betydelse om än med oärliga ambitioner.

De manifesterar därmed ett erkännande av vänsterns ideologiska tillbakagång och vill nu försöka konkurrera med en förnyad vänsterpopulism där nationen och folket plötsligt ska omhuldas en smula på ett populistiskt sätt. De är ärliga i sitt uppsåt när de indirekt men tydligt nog erkänner att de är oärliga. De ska locka folk med populism.

Den nationalsocialistiska rörelsen kan knappast kallas för populistisk då den ständigt skapar enorma motreaktioner från hela det etablerade samhällsmaskineriet och även från indoktrinerade delar av folket och där media och politikerhierarkin så gott som dagligen utdelar sina förbannelser.

Det är knappast SD som socialkonservativt parti och med sitt tillfälliga stora stöd som utgör något verkligt hot mot etablissemanget. Det är inte SD som har ambitionen att skapa ett nytt samhällssystem på nationalsocialistisk grund.

SD konkurrerar om riksdagsplatser och om platser vid de dukade borden men inte om själva samhällsmakten. Den sk vänstern i form av övervintrade och blekta rödingar konkurrerar inte heller med den hand som föder dem. Endast Nordiska motståndsrörelsen gör det. Detta är Linderborg och Greider väl medvetna om men skulle aldrig erkänna det.

Manifestets ambition är underförstått att försöka konkurrera med oss på vår egen spelplan men de vill vara lite lagom nationella och ha lite lagom sociala ambitioner så att svenskarna sövs med nya illusioner och inte gör uppror nu efter så många år av allt mer uppenbar social diskriminering. Därmed hoppas de kunna bromsa en kommande folklig revolt. Det är det verkliga syftet.

Deras manifest är således ett erkännande av att vi skapat detta deras behov av att konkurrera genom en envis politisk kamp. De har därmed satt ett betyg på oss och det är definitivt inte underkänt, tvärtom.

Slutligen kan alltså konstateras att de marxistinspirerade vänsterambitionerna kört fast rejält i det mångkulturella kaos som lett till ökad utsugning av staten och omfattande diskriminering av det arbetande svenska folket.

Nordiska motståndsrörelsen är den enda politiska kraft som vill ersätta kapitalism och marxism som allt för länge härskat i samklang genom att splittra folket i fraktioner som endast utgör grenar på samma träd.

Sanningen är ofta illa hörd till en början men bryter till sist igenom.

Så låt dem komma med sin ytliga falska populism så ska vi fortsätta att möta upp med det enda verkliga politiska alternativet som finns idag och som bygger på rak ärlighet och sann folksolidaritet!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SlipsenKarl APerErikPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Tack Jörgen för en som vanligt god analys av fiendens försök till att förvrida huvudet på vårt folk. Som du så klokt skriver, nationalsocialismen är den enda sanna oppositionen som inte hycklar eller försöker lura in folket i någon falsk dröm. Det är bara det att sanningen i den renaste formen svider och det är svårt för den naiva delen av folket att erkänna att de blivit lurade.

Anders Jonsson
Medlem

Suveränt bra analys av Jörgen Kromann. Den så kallade ”vänstern” är ett moras av lögner, hyckleri och rövslickande åt den härskande globalistiska kapitalistiska JUDE-makten.

Ideologiskt och kampmässigt är dom helt passé. Totalt irrelevanta för dagens verklighet och totalt blinda för de vita folkens nöd.

HS!

Jan Hjelm
Medlem

Greider och Linderborg vill nu försöka vara nationella och erkänner därmed att Nordiska motståndsrörelsen har större inflytande än de vill medge. Att det är en ideologisk konkurs är uppenbart.

Det kommer att bli ett enormt arbete att få ordning på bokföringen i denna enorma konkurs. Edgångssammanträdet kan även det hållas i Finspång.

Peter
Medlem

”…Slutligen kan alltså konstateras att de marxistinspirerade vänsterambitionerna kört fast rejält i det mångkulturella kaos som lett till ökad utsugning av staten och omfattande diskriminering av det arbetande svenska folket…” Det kan knappast formuleras bättre. Utmärkt!

Erik
Medlem

Jättebra skrivet av herr Kromann, det är alltid ett nöje att lyssna på eller läsa den mannens ord!

Per
Medlem

Etablisemangets enorma resurser må ha hjärntvättat och indoktrinerat dom svagsinta/efterblivna/senila och dessa må man ha som zombifierad valboskap och till att vallas runt som ylande SJW mobber m.m.

Alla med en någorluna fungerande hjärna som inte medvetet säljer ut sig åt etablisemanget vaknar dock upp mer och mer ju mer uppenbart landet sjunker ner i liberalism och kulturmarxism (läs bolsjevism); detta oavsett hur etablisemanget försöker ompaketera och döpa om vad det är man faktiskt sysslar med.

Måste dock ha lite beundran för Geider som orkar sitta med i varenda j-la ”debatt”program och TV-soffa som Bonnier/monopolmedia har att uppbåda.

Karl-Путин A
Medlem

Måste dock ha lite beundran för Greider som orkar sitta med i varenda j-la ”debatt”program och TV-soffa som Bonnier/monopolmedia har att uppbåda.

Det är inte en fråga om att orka, utan en fråga om uppskattningsvis 25 000 kronor + omkostnader för varje framträdande. Det blir mycket på en månad för att bara snacka en massa dynga, ibland öppnar han inte ens käften.

Slipsen
Medlem

Mycket bra skrivet Kromann, mitt i prick!
Du går från klarhet till klarhet, bra analys av läget och avgrundsvänstern!