Identiteten på misstänkte gärningsmannen i Québec släppt

KANADA. Nu har man offentliggjort den person som misstänks för att ha skjutit ihjäl sex muslimer i en moské i Québec.

Bissonnette

Bilden på den misstänkte gärningsmannen är nu uppdaterad.

Det är den 27-årige studenten Alexandre Bissonnette som pekas ut som ensam gärningsman bakom dödsskjutningen i en moské i den kanadensiska huvudstaden Québec under söndagskvällen. Moskén var belägen i stadsdelen Sainte-Foy och de sex döda muslimerna var samtliga män i åldrarna 39 till 60 år.

Inledningsvis hade man två misstänkta för dådet, Mohamed Khadir som greps i anslutning till moskén och Bissonnette som kunde gripas en timme efter attacken då han själv ska ha kontaktat polisen och varit villig att överlämna sig själv till myndigheterna.

Nu står Bissonnette som ensam misstänkt då man avskrivit Khadir som ett vittne. Media försöker nu framhäva dådet som ett så kallat rasistdåd då man framhäver att Bissonnette ska ha gillat både USA:s president Donald Trump och det franska partiet Nationella frontens ledare Marine Le Pen på Facebook. Facebooksidan uppges dock ha försvunnit under måndagen. Enligt tidigare rapportering ska de båda gripna dock ha ropat ”Allahu akbar” innan attacken.

Källa:
Han är misstänkta för terrordådet i Kanada

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om