Identitär ledare fick pengar av ”Brenton Tarrant” – åkte på husrannsakan

UTRIKES. Den identitära ledaren Martin Sellner fick under gårdagen besök av polisen som beslagtog hans dator och telefon. Anledningen? Han fick pengar av en person som kan vara moskéskytten Brenton Tarrant.

Martin Sellner och amerikanskan Brittany Pettibone.

Ledaren för Österrikes identitärer, Martin Sellner, har åkt på husrannsakan efter att ha mottagit motsvarande runt 15 000 kronor från en person som kallade sig ”Tarrant”. Polisen, som säger sig tro att personen kan vara den australiensiske moskéskytten Brenton Tarrant, beslagtog Sellners telefon och dator under räden.

Sellner menar att han inte har något som helst samröre med Tarrant samt att händelsen bara är ett sätt att smutskasta hans namn. Den identitäre ledaren har tidigare förbjudits att resa till Storbritannien tillsammans med sin flickvän. Hans organisation har dessutom åtalats för att bedriva ”maffiaverksamhet”, trots att de ägnar sig åt laglig opinionsbildning. I somras friades dock Sellner och ett femtontal andra aktivister från anklagelserna.

Källa:
Austria probing far-right figure over New Zealand terror attack link

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nordboEthnyFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Ytterligare ett tecken på att staterna bedriver terror mot medborgarna. Det finns ingen ”Brenton Tarrant”. Att de smetar på Sellner detta är bara en kriminellt dålig ursäkt att trakassera honom. Sådär håller staterna och polismakterna alltid på när de ska förfölja dissidenter. Som att plantera vapen hos oskyldiga ”högerextremister” för att kasta dem i fängelse. Kräk.

Vänta lite, det knackar på dörren…

Ethny
Medlem

Enig. Sedan angående Tyrrunan, förmodligen i försök att beivra eventuella dissidenter inom NMR men även för att bli av med den riktiga äkta oppositionen som växer allt mer.

nordbo
Medlem

Likt Breivik så tror jag inte han sitter fängslad (blir under mycket kort tid i så fall) för slakten utan att detta handlar om att misskreditera NMR som har börjat att få en växande populäritet i omvärlden ,snacket går så att säga. Det var värt att offra 40-50 muslimer för den ständigt pågående antivita agendan i väst. Pewdiepies enormt stora skara följare vill man också nu rubba i populäritet med tanke på att han uppenbart förstår den antivita agendan som pågår överallt i väst – den avlönade terroristen gick ut med att man skulle följa Felix sociala mediers konton osv… Läs mer »