Idag verkställs förbudet av Motståndsrörelsen – Finlands sak är vår!

KAMP. Idag verkställs förbudet av Nordiska motståndsrörelsens finska gren. Sen i lördags har flertalet aktioner genomförts för att upplysa Nordens folk om att kampen kommer gå vidare trots repression. Uppdaterad 2018-11-28 kl 16:50.

Åbo hovrätt fastställde i sin historiska dom den 27 september att Nordiska motståndsrörelsens finska gren ska förbjudas då verksamheten enligt rätten bryter mot en parentes om ”god sed” i den finska föreningslagen. Domen är överklagad till högsta domstolen, men verkställs i väntan på avgörande från och med idag.

LÄS ÄVEN: Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

På flera håll i Norden har aktivister sen i lördags uppmärksammat domen genom olika propagandaaktioner, framförallt i form av affischeringar, banderoller och sprejningar med budskapet, ”Eläköön Vastarintaliike – Finlands sak är vår!”. Det första är finska för ”Leve Motståndsrörelsen” och det andra är en referens till den rekryteringsslogan som användes av Finlandskommittén för att mobilisera svenskar till strid för Finland och det finska folket i samband med finska vinterkrigets utbrott. Nu går återigen budkaveln – kom med i kampen mot marxism och storfinans och kämpa för Finlands och det finska folkets sak.

Uppdatering 2018-11-28 kl 16:50: Även från Reykjavik, Island har det nu inkommit rapporter om affischering runt om i staden i veckan och en banderoll upphängd utanför finska ambassaden under gårdagen.

Uppdatering 00:50: Film från aktionen i Stockholm:

Uppdatering 00:30: Även i Norges huvudstad Oslo hölls en banderollaktion utanför finska ambassaden, här med rökgranater och nödljus. 

Uppdatering 22:50: Ett fyrtiotal medlemmar och aktivister ställde tidigare under kvällen upp med fanor vid finska ambassaden i Stockholm. Bengaliska facklor med grön rök tändes samtidigt som Anders Rydberg höll ett anförande.

Uppdatering 17:00: Bilder har inkommit från en alldeles nyligen genomförd baderollaktion utanför Finlands ambassad i Köpenhamn, Danmark.

I Norska Kristiansand har det också affiscerats under veckan:

Uppdatering 12:05: Nu har det även inkommit flertalet rapporter om banderollupssättningar, affischeringar och en ljusaktion i Helsingfors i Finland. Tre bilder nedan.

Bilden har censurerats av juridiska skäl. Text på banderollen: Förbud? Det stoppade oss inte förra gången heller.

Framför riksdagshuset i Finland.

Text på banderollen i mitten: Vi kan inte tystas!

I Sverige har budskapet än så länge spritts i exempelvis Jönköping, Norrköping, Luleå, Umeå, Hudiksvall, Nyköping, Falun, Trelleborg, Ludvika, Motala, Skövde, Eksjö, Nässjö, Bromölla, Vetlanda, Vellinge, Mönsterås, Uppvidinge och Högsby. I Danmark har propagandakampanjen bedrivits i Köpenhamn, Aalborg, Ballerup, Ringköbing-Skjern, Skanderborg, Stövring, Arden och Hobro.


Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
André DevecseriPerVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Victor
Medlem

Är det klart vad som kommer ske nu vid ett förbud? Hur kommer det att ske i praktiken?

André Devecseri
Medlem

Det är inte klart än, nej.

Victor
Medlem

Okej,aha.

Bra på ett sätt i alla fall att det här systemet börjar visar sitt rätta ansikte. Även om ett förbud är såklart absurt. Tror det här kommer väcka upp en del folk.

Per
Medlem

Härligt att skåda alla solidaritets/protest aktioner.

Finlands sak är vår, men frågan är om man skall hissa den finländska fanan på hel eller halv stång.

Globalisterna och deras köpta politruker/oportunister och nyttiga idioter lär bli varse vad deras förbudshets är värt i praktiken.