I USA sprider sig bilden av Sverige som ett förlorat paradis

SVERIGEBILDEN. Bilden av Stockholm som Europas Chicago – en mörk laglös plats där man sover med ett öga öppet – sprider sig alltmer i USA.

En bild av Sverige som sprider sig i USA.

Dagens Nyheters USA-korrespondent Björn af Kleen rapporterar om att det finns ett växande intresse för Sverige i USA, särskilt bland Trump-anhängare och i invandringskritiska miljöer. Han skriver bland annat:

”Sverige [är] paradexemplet som man plockar fram för att illustrera hur illa det kan gå om man öppnar gränserna och välkomnar andra religioner och kulturer än vad som uppfattas som nationens ursprungliga.”

USA:s ambassad i Stockholm har utfärdat varningar till amerikaner om risken för terrorbrott i Sverige. På hemsidan uppmanas besökare till Sverige att ”hålla låg profil” och ”vara vaksam på allmänna platser”.

I en intervju nyligen visade Steve Bannon, Donald Trumps forne chefsstrateg, ett brinnande intresse för Bergslagen. Bannon berättade att han ville resa till Sverige för att hjälpa Sverigedemokraterna i höstens riksdagsval.

Sveriges ambassadör i Washington, Karin Olofsdotter, berättar att hon suttit på en lunch på en tankesmedja. Hennes kvinnliga bordsgranne skulle resa till Sverige i ett ärende och frågade Olofsdotter om det var säkert att ge sig ut på gatorna eller om hon skulle riskera att bli våldtagen.

Bilden av Sverige som ett rosaskimrande Astrid Lindgren-paradis verkar bara leva kvar i politikers och kulturmarxisters verklighetsflykt.

Källa:
I Trumps USA sprider sig bilden av Sverige som ett förlorat paradis

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KlausAnnaPerPålästPierre Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

”Paradise Lost” kan man säga.

Det är ”bra” att Sverige lyfts fram som skräckexempel runt om i världen. Man kan se att det har ploppat upp lite här och var på MSM-media på andra platser även runt om.
Det är gott. Det skall svida för smutsen som sitter i regering. Det skall till ett mirakel för att åla ur sig detta.
Saker som att ”skolan börjar snart” tror jag inte förklarar babbarnas bränn-bränn-bränn beetende.

(Vi plockar fram popcornen och tittar förnöjsamt på spektaklet.)

Lingon.

Påläst
Medlem

De har nog varit i hemländerna över sommaren och därför blir det extra roligt att bränna bilar m m nu när de kommit hit igen.

Anonym
Medlem
Anonym

Så sant.

Pierre
Medlem

Det talas även väldigt gott om Nordiska motståndsrörelsen i amerikansk alternativmedia. Kan rekommendera Third Rail productions för er som är intresserade av läget i jewnited states, de finns på spreaker.

Per
Medlem

Det inte bara ses som ett f.d paradis utan som ett strålande skolboksexempel på hur fort det kan gå åt h-te när socialister, tokliberaler och oportunistiska parasiter får härja ostört medan befolkningen befinner sig i koma, och obehindrat kan programeras av Bonnier/monopolmedias söndra och härska agenda.

Klaus
Medlem

Bilden av Sverige är nära sanningen. Men i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Be-Ne-Lux är det inte bättre. Väst- och Nord-Europa omvandlas till ett jätte stort skitjål om befolkningar inte rösta för nationella (!) partier, de enda som representerar Europas nationer och kämpar för nationernas överlevnad.