Hussein Ali El-Awad – knivbeväpnad bråkmakare som media vitpixlade

GÖTEBORG. Nordfront kan nu avslöja namnet på den 24-årige motdemonstranten som greps för brott mot knivlagen i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

Inför Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg hängde bland annat Aftonbladet och Svenska dagbladet i ett samarbete ut ett 80-tal personer som de påstod var aktiva i Motståndsrörelsen. Tidningarna presenterade det som en sökbar databas och gjorde den allmänt tillgänglig på nätet. Ett problem var att flera av personerna som pekades ut inte längre är politiskt aktiva och när de två tidningarna informerades om detta stämplade de ordet ”avhoppare” över personernas bilder och försökte framställa det som att de lämnat politiken på grund av uthängningen.

Enligt uppgifter till Nordfront har åtminstone en före detta medlem i Motståndsrörelsen för avsikt att driva rättsprocess mot Aftonbladet och Svenska dagbladet för förtal, inte för att den tidigare aktivisten tar avstånd från sina tidigare åsikter utan för att rätt ska vara rätt.

Även efter demonstrationerna fortsatte uthängningarna. Då var det Expressen och GT som, trots att uppgifterna ska vara sekretesstämplade, kom över ett komplett register med de 23 namnen på de aktivister från Motståndsrörelsen som anhölls misstänkta för våldsamt upplopp den 30 september.

Många reagerade och ondgjorde sig över att fotografer, trumslagare och andra som bara fredligt hade rört sig runt polislinjen helt utan att använda våld hängdes ut som kriminella, medan somaliern Ahmed Hussein som med en stenslunga utsatte poliser och andra för livsfara inte hängdes ut på samma sätt.

I Husseins fall menade medierna att man inte gick ut med hans namn då han påstod sig vara 17 år, en uppgift som till och med Migrationsverket ifrågasatt tidigare. Det ska också tilläggas att Hussein har vapentränats av den somaliska terrorgruppen Al-Shabab och har använt sitt tidigare samröre med den gruppen som ursäkt för att söka asyl i Sverige, då Hussein menar att terrorgruppen ser honom som en desertör.

Det första åtalet
I måndags väcktes det första åtalet efter demonstrationerna i Göteborg och det var en knivbeväpnad motdemonstrant som åtalades. Även här valde media att censurera namn och bild, trots att den här mannen är 24 år.

Skärmdump från Expressen.

Efter mycket krånglande med de antingen ohjälpligt inkompetenta eller politiskt obstruerande handläggarna på Göteborgs tingsrätt har Nordfront fått tillgång till åtalet och förundersökningen. Vi kan därmed berätta att det är Hussein Ali El-Awad som nu står åtalad för brott mot lagen beträffande farliga knivar och andra farliga föremål.

El-Awad erkänner i ett polisförhör att han var på plats för att demonstrera mot Motståndsrörelsen, men nekar till brott och menar att han såg en kille tappa kniven och tog upp den för att kunna lämna tillbaka den. Enligt polisen var El-Awad ”kraftigt ordningsstörande” på platsen och det var därför han stoppades och kontrollerades, varpå kniven hittades i hans magficka och han förhördes på plats för att sedan avvisas.

Under förhöret uppgav El-Awad att han helt saknar inkomster och enligt folkbokföringen bor han tillsammans med sin mor i Angered.

Trots sin ringa ålder har El-Awad ett gediget brottsregister som innefattar våld mot tjänsteman, flera fall av narkotikabrott, brott mot vapenlagen samt flera tidigare fall av brott mot ”knivlagen” för innehav av både knogjärn och knivar på allmän plats.

Bilder från förundersökningen:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om