Hundratals vikingasvärd funna i Estland

VIKINGAR. Arkeologer har hittat fragment från ett hundratal vikingasvärd i Estland.

Arkeologer har på två närliggande platser i norra Estlands kustlandskap hittat lämningar från ett hundratal vikingasvärd. Det handlar förutom fragment från svärd även om spjutspetsar.

Fyndet dateras till 900-talet och tros utgöra en så kallad kenotaf, ett gravmonument rest till minne av en avliden person vars kvarlevor gått förlorade eller gravsatts på annan plats.

Svärden uppges ha varit tveeggade vilket var den vanligaste typen av svärd under vikingatiden. Över 700 dylika har hittats i norra Europa. Nästan alla estländska fynd har hittats vid landets norra kust som ligger längs en av de skandinaviska vikingarnas handelsrutter.

Källa:
Fragments of 100 Viking swords unearthed in north Estonia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KlausChild-Of-GodThorDavidLotta Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lotta
Medlem

Trevlig nyhet :)

David
Medlem

Svärd är meningslöst om man saknar hjärna, av någon anledning försvann Vikingarna. Eller kanske deras ättlingar nu sitter i bankstyrelser/dylikt och krigar.

Thor
Medlem

Våra förfäders gener och dna lever väl kvar i oss.
Vikingarna dog inte ut. Det var bara det att de fick en ny religion och världsbild och blev slavar åt kyrkans män och maktelit.

Child-Of-God
Medlem

Det är Guds Svärd som gäller. Sanningen. Guds Ord. som utgår från Herrens Mun.

Child-Of-God
Medlem

Inga Djävulshorn?

Klaus
Medlem

I hela Europa bodde någon gång germaner. Vikingar var en nordgemansk folkgrupp och en minoritet i Europa. Men det fanns händelser som bevarade germaner i Centraleuropa (och Nordeuropa). 1) Cherusker, som var hemma mellan Weser och Elbe, besegrade under ledaren Hermann de tre romerska legionerna vid Teutoburger Wald år 9 eKr. 2) Krig mot slaviska (även polska), mongoliska och turkiska inkräktare i Östeuropa. 3) Krig mot det imperialistika keltisk-romerska Frankrike a) vid Waterloo 18 januari 1825 (britter med Preussens hjälp), segrare Rothschild. b) Preussen och tyska unionen (under Bismarck) mot Frankrike under Napoleon III 1870-71. Världskrig 1 och 2 var… Läs mer »

Child-Of-God
Medlem

finns mig veterligen ingen folkgrupp som varken kallades eller kallade sig själva för vikingar. termen ska ha uppfunnits vid 17 eller 1800 talet och syftet ska ha vart för att kränga sagor och turist grejer. om min misstanke och källor är korrekta.

dessutom angående vikingahjälmar med horn. det finns mig veterligen inget arkeologiskt bevis för att de ska använt dessa i norden. däremot i resten av världen. En massor!

så typiskt Satan. vrider och vänder på allt. Så att det goda verkar dåligt och tvärtom.