Hundratals nationalister marscherade i Moskva

RYSSLAND. I Ryssland har man varje år firat den nationella enigheten genom en marsch som kallas Ryska marschen. Tidigare har marschen samlat tiotusentals deltagare. I år begav sig trots myndigheternas trakasserier ändå hundratals nationalister ut på Moskvas gator.

Den årliga Ryska marschen fick i år återigen utstå värre trakasserier från myndigheternas sida än tidigare. Marschen har förut utsatts för hårt tryck från myndigheternas sida genom att man massarresterat människor. För några år sedan blev tillställningens huvudarrangör gripen bara en dag innan marschen.

Även i år ägde stora massarresteringar rum såväl före som efter marschen, och därtill beslagtogs deltagarnas fanor och banderoller av milisen. Slutligen var det några hundra människor som trots allt kunde genomföra marschen.

Marschen anordnas varje år den fjärde november, då man i Ryssland firar nationell enighet. På grund av myndigheternas förtryck har antalet deltagare i marschen minskat avsevärt. För några år sedan dömdes cirka 2000 nationalister till fängelse eftersom de ansågs vara nyckelpersoner i den radikala verksamheten.

Nordfront rapporterade redan 2014 om att myndigheterna i Ryssland vill förbjuda den Ryska marschen.

Källa:
Sadat nationalistit marssivat Moskovassa

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
VintJossaar88DanielChief Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Nationalism tillåts inte någonstans. Endast internationalism får bejakas. Annars skickar bankerna sina hejdukar på dig.

Chief
Medlem

Hell seger åt det Ryska folket som står upp mot (((globalism)))!

– Chief

.db.
Medlem

Gött att se.
Börjar röra sig lite ute i världen. Mer nationalism. Ingen globalism.

aar88
Medlem
aar88

Enligt NATO:s propagandaorgan Stratfor vill ryska ultranationalister invadera och annektera hela Ukraina, och anser Putin vara för mjuk mot USA. Dock är vissa grupperingar suspekta och bara vill få bort Putin utan att ha egna politiska program.

Joss
Medlem

Tråkigt det här. Men sanningen är att Ryssland är ett imperium, inte en nationalstat. Att premiera etnonationalism för hela imperiet skulle göra Ryssland fullständigt ostyrbart. Jag önskar att nationalister i Ryssland argumenterade för varje regions rätt till lokal etno nationalism.

Vint
Medlem

Etniska ryssar I Imperiet 80%.Om vilken ”regions rätt till local etno nationalism skriver du ??? Aldrig i livet !

Joss
Medlem

Jag tror att Ryssland skulle slitas i stycken om Moskva försökte göra etnisk ryskhet till grundande princip snarare än den här imperieryska identiteten som gäller nu. Eftersom gränsområden som är vitala för Rysslands försvar då skulle behöva behandlas som ockuperade territorier.

Förslaget om provinsiell etnonationalism är för att göra etnonationalism möjlig i Ryssland överhuvudtaget. Utan att gå på kolisionskurs med Moskvas behov.