Hundratals främlingar forcerade gränsen mellan Grekland och Makedonien

MAKEDONIEN. Enligt en talesman från den makedonska polisen har hundratals “flyktingar” från ett läger i Grekland lyckats forcera gränsen till Makedonien och tagit sig in i landet. Enligt vissa rapporter kan det röra sig om upp emot 2 000 personer.

invandrarinvasion (2)

Invasionshord av främlingar som vandrar längs den grekiska gränsen mot Makedonien för att hitta någonstans att bryta sig igenom.

Tack vare att ett flertal länder längs den så kallade västra Balkan-rutten under förra veckan stängt sina gränser helt för “flyktingar” har det blivit en stor ansamling av människor i Grekland som inte kan ta sig vidare till norra Europa. Nu har dock en större grupp lyckats forcera gränsen till Makedonien.

Enligt uppgifter ska gruppen ha vandrat i flera timmar längs med det taggtrådsstängsel som Makedonien satt upp vid gränsen mot Grekland. Till slut ska man ha hittat en en lucka i stängslet där en å istället utgör ett naturligt hinder. Genom att forma en “mänsklig kedja” ska främlingarna ha tagit sig över det strömmande vattnet och så småningom in i Makedonien.

Vissa av invandrarna ska ha blivit upplockade i militära fordon och blivit fraktade till en okänd destination men en taleskvinna för den makedonska polisen kommenterade händelsen såhär:

— Vi vidtar åtgärder för att skicka tillbaka gruppen till Grekland. Polisen och militären har förhöjt säkerheten vid gränsens svaga punkter.

Taleskvinnan bedömde även gruppens antal som “flera hundra” även om andra rapporter som sagt har uppskattat antalet till närmare 2 000.

Källa:
Hundreds of refugees cross into Macedonia from Greece

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments