Hundratals demonstrerade mot folkmordet i Sydafrika

BELGIEN. Hundratals människor från flera nationalistiska ungdomsorganisationer i Belgien demonstrerade nyligen mot det pågående folkmordet i Sydafrika.

Den 22 mars anordnade Nationalistische Studentenvereniging (NSV) en protestdemonstration mot det pågående folkmordet på vita i Sydafrika. Hundratals människor från olika organisationer – bland annat från mer hårdföra Schild & Vrienden samt Voorpost – deltog i marschen, som det hittills varit tämligen tyst om i media.

En sydafrikansk student, Ilse De Beuckelaer, som studerar i Belgien säger att vita människor i Sydafrika mördas och kan bli torterade i flera timmar.

NSV:s talesman Otto van Malderen säger:

— Vi har en lång gemensam historia eftersom många sydafrikanska jordbrukare härstammar från Belgien och Nederländerna. Vi talar i princip samma språk och också i skolan får vi lära oss om afrikandernas kultur.

Enligt marschens organisatörer vägrar den sydafrikanska regimen erkänna att de otaliga morden på vita jordbrukare i Sydafrika har några rasistiska förtecken. NSV kräver att den belgiska regeringen tar tag i frågan med den sydafrikanska regimen. Man menar att man har bra skäl att göra det eftersom Belgien länge varit en av Sydafrikas största handelspartners, inte minst inom diamantbranschen.

Källor:
Belgian Nationalist Youths Protest in Ghent Against ’Farm Murders’ in S Africa
March Against White Genocide in South Africa

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
vörtisVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

När valet är över borde vi med en demonstration anklaga Sveriges regering för stödet för morden på den vita befolkningen i Sydafrika som de än i dag skryter om inklusive den smygande förintelsen på vårt eget svenska folk.

vörtis
Medlem

Ja, det är vidrigt hur den svenska regeringen bidragit till folkmordet på sitt eget brodersfolk i Sydafrika!