Hundra främlingar och två miljarder kronor blir Islands dom i asylkaoset

MASSINVANDRINGEN. Över hundra invandrare väntas komma till Island under året, landet ska även satsa totalt två miljarder isländska kronor på mottagandet och bistånd.

Islands president Sigmundur Davíð Gunnlaugsson har nått i görningen.

Islands president Sigmundur Davíð Gunnlaugsson har nått i görningen.

De första främlingarna från Syrien förväntas anlända till Island under december månad. Samtidigt väljer landets regering att nästan dubbla pengarna som ska läggas på bistånd och invandringen till landet. Under resterande delen av detta året och under nästa år har man budgeterat två miljarder isländska kronor som ska minska effekterna av kriget i Syrien.

Runt hundra invandrare väntas man ta emot bara i år, men inga exakta siffror har framkommit. Den tidigare siffran var femtio personer under två år. Regeringen räknar med en ökande ström invandrare och statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson sade under en presskonferens att Island utslaget per invånare snart kommer att tillhöra de länder som tar emot flest flyktingar från Syrien.

Källa:
Island lägger 2 miljarder på flyktingar och asylsökande

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments