Hundens ”Hitlerhälsning” på Youtube kan ge fängelse

JUDISK MAKT. Skotten Mark Meechan befinns skyldig till ”hatbrott” sedan han postat video med flickvännens hund göra ”Hitlerhälsningar” på YouTube.

YouTubepersonligheten kallad Count Dankula med egentligt namn Mark Meechan står åtalad för grovt hatbrott. Meechan har blivit känd utanför sin vanliga krets av följare på YouTube för den video från 2016 han har blivit åtalad för. Videon visar när Meechans flickvän Suzanne Kellys hund Buddha gör så kallade ”Hitlerhälsningar”. Detta är ett hatbrott som åklagaren har yrkat på fängelse för, en dom som efter dagens förhandlingar kan komma att verkställas.

Kelly har tidigare sagt att Buddha lyfter på tassen åt nästan vad som helst om han får något gott.

— Vi har lärt Buddha att lyfta tassen efter mat, som skinka eller ost. Mark har aldrig uttryck några antijudiska eller antisemitiska åsikter och han har alltid stött minoritetsgrupper, sade Kelly till Herald Scotland före rättegången.

Men enligt The Herald blev Kelly inte glad när hon första gången såg videon, som hon inte visste att Meechan tänkte spela in. Hon rapporteras av tidningen ha sagt att hon tyckte att Meechan hade förvandlat hennes söta hund till ”ett monster”. Kelly menade det dock inte bokstavligt, utan att han fått hennes hund att föreställa ett ”monster ur historien”. Men The Herald verkar vilja få det till att Meechan med sin antisemitism även plågar djur och fördärvar deras karaktär.

Före dagen i rättssalen sade Meechan:

— I två år nu har hela mitt liv satts i karantän. Jag har inte kunnat skaffa ett arbete, jag har blivit mordhotad av Antifa, av vänsterextremister. De kallar mig rasist och nazist. Sammanhanget [för det man anklagas för] spelar uppenbarligen ingen roll längre.

Medborgarjournalisten och organisatören Tommy Robinson har rapporterat från själva rättegången mot Meechan. Rätten fann Meechan skyldig till grovt kränkande hatbrott, säger Robinson. Egentligen skulle dom ha fallit idag, 20 mars, men domaren beslutade att släppa honom mot borgen och kalla till en ny rättegångsdag den 23 april.

Det handlar om strikt politiska domar och Meecham förklarar hur ett billigt skämt har tagits ur sitt sammanhang:

Vad de borde ha insett redan från början är hur löjlig hela denna sak är. De borde ha sagt, ’okay, han bara tramsar, eller han är en utmanande komiker’. Det finns berömda komiker som har gjort betydligt grövre saker än jag, som Frankie Boyle, och de blir inte arresterade. Det löjliga med den här saken är att [åtalet] gäller ett skämt, jag är YouTubare, jag gjorde videon på skämt… men några människor valde att feltolka det.

I väntan på domen skällde Meecham ut polisen och bolagsmassmedierna för att ha konspirerat mot honom i denna sak. Polisen bjöd in journalister för att fotografera och filma honom när han greps i sitt hem.

Förfarandet att skjuta upp domslutet utanför det planerade rättegångsschemat verkar i Storbritannien blir ett vanligare förfarande i just hatbrottsmål som behandlar ”antisemitiska” hatbrott. För ett par veckor sedan skulle rättegången mot trubaduren Alison Chabloz avslutas, vilken också förlängdes med ytterligare en rättegångsdag (totalt fyra mot en dags officiellt schemalagd rättegångsdag), även den till april.

Liknande åtal mot Jez Turner har också drabbats av oväntade förseningar och uppskjutna domar. Misstankar finns om att myndigheter och judiska lobbygrupper vill hålla liv i åtal mot ”antisemiter” så länge som möjligt för att målen ska få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Detta för att maximera deras avskräckande effekt på andra ”antisemiter” som ännu inte har åtalats.

Om Meechan döms till fängelse, handlar det troligen om två månaders frihetsberövande.

Källa:
YouTuber ‘Count Dankula’ Found Guilty in ‘Sh*tposting’ Case by British Court

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
FredrikaCaesar-AureliusSegrandeDavidGunnar Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Dessa hysteriska jakter efter något som möjligen kan tänkas, efter manipulering av sanningen, vara ett uttryck för antisemitismen har nått proportioner långt förbi det det sjuka sinnet.

För att krydda upp stämningen om hur de som tycker sig vara utsatta för antisemitismen tänker vill jag länka till ett av många uttalanden av Benjamin Netanyahu. Han säger, ”migranter utgör större hot mot Israel än terrorister”.

https://www.rt.com/news/421861-netanyahu-african-migrants-worse-terrorism/

Som sagt om allas lika värde där vissa dock är värda mer än andra.

Karl-Путин A
Medlem

Judar kan säga och göra betydligt värre saker än så, utan att någon skugga faller på dem.

http://www.friatider.se/israel-sorjer-folkkar-ledares-bortgang llllll

Deva
Medlem
Deva

Det har nått sjuka proportioner, men tänk vilka proportioner det nått när dom bestialiskt avrättat miljontals familjer i t.e.x forna Sovjet. Dom saknar helt spärrar, som den anti ras dom är …

Gunnar
Medlem

Storbrittaninen – det enda landet i världen med sjukare åsiktscensur än Sverige. (Jo Tyskland har vi passerat för ett bra tag sen…)

David Nilsson
Medlem

först förbjuda National Action och nu detta. jag lider för mina anglo bröder. Det ser inte speciellt ljust nu för Storbritannien.

Caesar-Aurelius
Medlem

”Mark Meechan står åtalad för grovt hatbrott” på grund av att Mark, hans flickvän, hans syskon, hans föräldrar, släktingar, skolkamrater, kollegor, grannar INTE har tillräcklig förmåga, intellektuellt och/eller motoriskt, att:

1. Välja rätt papperslapp.
2. Stoppa nämnda lapp igenom en smal springa i en liten låda.

Vilket egentligen är ganska patetiskt när man tänker efter …

Karl-Путин A
Medlem

Ja, svårare än så är det egentligen inte – men det är naturligtvis glassigare att sitta på judetuben och samla upptummar.

Fredrika
Medlem

Nu har judarna satt dit en av sina egna. Komikern Meechan kommer nu utan att skämta ut som hängiven vänsteranhängare. Han har ett stort förhärligande sovjetiskt porträtt av ((((((Lenin)))))) hängande på väggen ovanför sin säng och en mycket röd tatuering med hammaren och skäran på bröstet, precis de uttryck för den kommuniststat som de byggde i Ryssland. [imgcomment image[/img]