Hultqvist vill ha ny myndighet som ska klargöra för folket ”vad som gäller”

INRIKES. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger att han oroar sig för att det som skrivs i sociala medier kan användas för ”rysk desinformation”. Han vill därför att det införs en ny myndighet i Sverige som ska förkunna för medborgarna ”vad som gäller”.

Försvarsminister Peter Hultqvist vill ha en ny myndighet som ska klargöra för folket ”vad som gäller”. Foto: Raul Mee (CC BY 2.0) .

I en intervju med SR Ekot säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) att han vill att Sverige inför en ny myndighet för psykologiskt försvar. Den nya myndigheten ska skydda från aktiviteter i sociala medier och göra klart för medborgarna ”vad som gäller”.

Hultqvist, som gjorde vapenfri tjänst i lumpen och som år 2017 utfrågades om korruption av KU, påstår att han är orolig över att det som skrivs skulle kunna användas för något han benämner ”rysk desinformation”.

— Jag ser ju hur läget ser ut i dag där oerhört mycket aktivitet pågår i sociala medier och i andra sammanhang som används i vissa syften för att komma åt oss och splittra samhällen, säger Hultqvist.

Förslaget om en ny myndighet för psykologiskt försvar, som just nu utreds av regeringen, stöds av Hultqvist.

— Jag tror det är viktigt att vi får en myndighet för psykologiskt försvar i Sverige där man kan ha en direkt kanal där man från statsmakten ger information om att det är det här som gäller i olika lägen och som folk kan känna att de kan lita på. Men här gäller också att medierna är förberedda på en sån situation så att man inte hamnar i ett läge där man kan utnyttjas av fientliga krafters syfte, säger han.

Sverige hade tidigare en myndighet, Styrelsen för psykologiskt försvar, som ingick i det svenska totalförsvaret fram till år 2008, då den uppgick i Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Systemkritiska svenskar anser att MSB politiserats och numera mest hänger sig åt att försvara makthavarna och deras samhällsförstörande politik istället för att försvara Sverige som nation.

MSB:s nuvarande generaldirektör Dan Eliasson (S), har tidigare arbetat bland annat som tillförordnad biträdande chef vid Säpo, där han ansvarade för analys- och underrättelseverksamhet. Han har också tidigare varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan samt varit rikspolischef (trots att han saknar polisutbildning).

Många befarar nu att den nya myndigheten ska kämpa mot systemkritiker, vilket ska motiveras med att folkets kritik beror på ”rysk påverkan”.

En användare på Flashback kommenterar: ”Man kan då på ett fiffigt sätt hänvisa till att nationell politisk opposition jobbar för främmande makt, och därmed sätta dem i fängelse eller på annat sätt stoppa deras verksamhet”.

Källa:
Hultqvist: Folket ska lita på statsmakten – vill ha ny myndighet för psykologiskt försvar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
RokvikenFredrikaHaraldSverkerVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Jag kan redan nu fastställa att alla politiker inklusive Hultqvist som röstar igenom ett sådant Sanningsministerium kommer att benämnas folkförrädare.

Ethny
Medlem

Vill bara påpeka att de redan är folkförrädare, men det blir inte direkt nådigare för dem med sådana här politiska beslut i framtiden.

Thor
Medlem

Ledningsgruppen i företaget SVERIGE AB har nog fått nya direktiv av ägarna, om det är Soros eller ADL eller vilka det nu är..
”Rysk desinformation” nämner han.
Putin i Ryssland och Orban i Ungern är väl de enda som är friska i en sjuk värld.
De värnar om sin befolkning.

Bo
Medlem

Vill härmed stärka det psykologiska försvaret och göra klart för svenska folket vad som verkligen gäller:

Det är de ”folkvalda” politikerna och de höga tjänstemännen som jobbar för samhällsförstörande främmande makt. Sveriges styrs i praktiken av den djupa staten, som utövar psykologisk, ekonomisk och genetisk krigföring mot ursprungsbefolkningen. De som opponerar sig mot den nya hegemoniska, gränslösa och rasblandade världsordningen misstänkliggörs på falska grunder av falska makthavare. Jag upprepar: Misstänkliggörs på falska grunder av falska makthavare.

Klaus
Medlem

Vad som gäller är lögner, och det måste bekämpas.

Roda
Medlem

Jag skulle hellre ha Vladimir Putin som ledare än Stefan Löfven.

Harald
Medlem

Vladimir Putin uppfostrades av ortodoxa judar. Hans lojalitet med den judiska staten och guds utvalda folk är orubblig. Det har psykologiska orsaker som ingen kan göra nåt åt. Han gör mycket bra för ryssarna men slutligen är det Israels och Judeas folk han arbetar för. al Assad har däremot inga dubbla lojaliteter. Han är världens bästa ledare. Shabbos-Löfvens absoluta motsats.

Vera
Medlem

Va då gäller? Otrygga områden? Överfall på våra barn och åldringar? Skjutningar i våra städer? Våldtäkter ? När Peter Hultqvist kallar länder som skriver sanningen kallas för desinformation är han verkligen ointelligent. Vi kan själva se och uppleva. Desinformationen står nog inte Ryssarna för utan VÅR media och regering.

Fredrika
Medlem

Hultqvist är inte ointelligent. Han ör en lögnare som sprider desinformation.

Sverker
Medlem

Trodde det hade brunnit färdigt i fåntrattens proppskåp, men det fanns tydligen en propp kvar. Men detta är tecken på panik, och då gör man misstag, även om det i regeringens fall är det enda dom gör, så kommer dom att bli större. Det kommer att bli som när DDR föll, helt plötsligt. Sen blir det fest i Finspång!

Jan Hjelm
Medlem

Peter Hultqvist föll av scenen när han intervjuades av Pär Öberg vid demonstrationen 1 Maj i Falun 2017. Detta trauma förvärrade hans hjärnskada.

Rokviken
Medlem

Det har jag missat :)