Hovrätten slår fast tingsrättens dom mot afghanen som knivhögg polisman

Av ,
Informationskriget.se
3

STOCKHOLM. Hovrätten fastställer tingsrättens dom mot afghanen som knivhögg en polisman på Medborgarplatsen förra året, men ökar skadeståndet till polismannen.

Svea Hovrätt fastställer i sin dom som meddelades idag tingsrättens dom mot afghanen Hussaini Muhammad (19991277-1236) vad gäller fängelse i 5 år och utvisning på livstid, men ökar skadeståndet som den dömde ska betala till den knivhuggne polismannen Ted Eriksson till 125 000 kronor. Att skadeståndet höjs beror på att hovrätten betecknar skadan som Eriksson fick som allvarlig.

Hussaini Muhammad i polisens förundersökning. Klicka för större bild.

I domen förklarar hovrätten att de gör samma tolkning som tingsrätten gällande Muhammads uppsåt, att det var ett så kallat likgiltighetsuppsåt. Att det inte går att slå fast att hans uppsåt var att döda polismannen, men att han var likgiltig till om polismannen dog eller inte.

Då ingen av parterna hade överklagat fängelsestraffets längd så kunde inte hovrätten bestämma ett längre straff än vad tingsrätten kommit fram till.

Hussaini Muhammad i polisens förundersökning. Klicka för större bild.

Både åklagaren och polismannen Eriksson ombud hade överklagat tingsrättens bedömning av Muhammads ålder, men hovrätten ändrar inte tingsrättens bedömning och slår fast att det inte är bevisat att Muhammad skulle vara 18 år eller äldre vid tiden för knivattacken.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se

Källa:
Svea HR B3938-18 Dom 2018-06-19

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RichardKarl AKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Han borde ha avrättats på plats!

Karl-Путин A
Medlem

Grisen fick 125 000:- för en liten skärskada i nacken. 11-åriga Ebba Åkerlunds föräldrar fick 60 000:- för att en muslim gjorde slarvsylta av deras dotter.

Verkligen proportionerliga ersättningar i den humanistiska stormakten Sverige må man säga.

Richard
Medlem

Va! Tror du inte på allas lika värde? varför skulle staten behandla sinna egna lakejer annorlunda mot folket som de försöker utrota?