Hovrätten skärpte straff för rasfrämlingar i Köping

UPPFÖLJNING. Hovrätten ändrade domen och skärpte straffen för två rasfrämlingar som misstänks för flera våldsbrott i Köping under 2017 och 2018.

Nordfront skrev tidigare om ett mål där tunisiern Ahmed Khalil Mabrouki (000301-6136) och chilenaren Benjamin Hall (980305-8834), som båda bor i Köping, stod åtalade för bland annat grov misshandel men bara dömdes för misshandel av Västmanlands tingsrätt och att de dessutom fick milda domar på grund av sin ålder och att de tidigare var ostraffade.

Nyligen ändrade Svea hovrätt domen på så sätt att båda även dömdes för grov misshandel och skärpte dessutom straffen.

Mabrouki som i tingsrätten dömdes till skyddstillsyn och 1 månads fängelse får nu i stället 1 år och 6 månaders fängelse. Hall som i tingsrätten bara dömdes till skyddstillsyn får nu 2 år och 6 månaders fängelse.

Att hovrätten dömer så annorlunda än tingsrätten beror på att de har värderat ett antal omständigheter och bevis gällande den grova misshandeln annorlunda än vad tingsrätten gjorde.

I Nordfronts tidigare artikel om målet finns mer information och fler bilder.

Källa:
Svea HR B12173-18 Dom 2019-02-22

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments