Hovrätten friar Abbe ”Blattelito” för badkarsmord på exflickvän

INRIKES. Den så kallade influencern Abbe Blattelito dömdes tidigare i år för mord på sin exflickvän. Men nu frikänner Svea hovrätt honom från mordet, samtidigt som han döms för en rad andra allvarliga brott.

Abbe ”Blattelito” Alsaadi (19950519-5256).

I april dömdes ”influencern” och Snapchat-kändisen Abbe ”Blattelito”Alsaadi till 18 års fängelse för att ha mördat sin exflickvän genom att injicera henne med en dödlig dos av opioiden tramadol.

Kvinnan hittades död i sitt badkar dagen efter, och snart kom misstankarna att riktas mot Blattelito eftersom kvinnan tidigare sökt hjälp från polisen mot hans trakasserier.

Förutom mordet dömdes han även för misshandel och grov kvinnofridskränkning mot kvinnan. Dessutom för olaga hot, ofredande, förtal, grovt förtal, sexuellt ofredande, egenmäktigt förfarande, skadegörelse, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott och grovt vapenbrott.

Enligt tingsrätten var motivet till mordet att hans Snapchat-fasad höll på att falla då exflickvännen hotade att avslöja hur hans verkliga liv och beteende såg ut. Man menade samtidigt att livstids fängelse var ett för hårt straff, då mordet varken ansågs var våldsamt eller utdraget.

Kvinnans anhöriga överklagade domen, då de ville se ett hårdare straff. Även Blattelito överklagade, då han ville frikännas helt. Samtidigt sparkade han sin advokat, juden Leif Silbersky, och anlitade Hanna Lindblom som ny försvarare.

Idag kom också domen från Svea hovrätt, som frikänner Blattelito från mordåtalet. Domstolen skriver i ett pressmeddelande att åklagaren förvisso har kunnat bevisa att Blattelito befann sig i exflickvännens bostad under kvällen för dödsfallet, men att det faktum att det fanns tramadol även i hennes magsäck samt att det är belagt att hon tidigare använt tramadol gör att det finns tvivel kring huruvida Blattelito kan hållas ansvarig för överdosen som ledde till hennes död.

— Hovrätten har i domen konstaterat att åklagaren har pekat på flera besvärande omständigheter. Men eftersom det inte går att utesluta att kvinnan själv också tagit tramadol är den bevisning som hovrätten har tagit del av dock inte tillräcklig för att döma honom för mord, säger hovrättslagmannen Staffan Lind, ordförande i målet.

På de övriga åtalspunkterna fastställer dock hovrätten Solna tingsrätts dom och man dömer Blattelito till fängelse i 3 år 6 månader.

Källa:
Hovrätten frikänner man för mord på kvinna som hittats i badkar.
Abbe ”Blattelito” Alsaadi frias från mord på exflickvän

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Samuel
Nybörjare
Samuel
1 år sedan

Rasfrämlingar går fria på våra gator…

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Våldet upphör aldrig i det här samhället med rasfrämlingar och de där folkslag som inte går att integrera inte heller efter flera generationer. Det går inte att reglera med straff endast med utvisning, återvendning och stängda gränser, kort sagt med etnisk rensning. Men straffet viser att Bilderberg-regeringen vill ett kriminellt mångetniskt samhälle.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan

Ok, vill bara poängtera ett par saker. Jag står själv f.ö på smärtstillande pga en skada (receptbelagda mediciner dvs) men innan jag fick byta så stod jag på Tramadol, men detta var för många år sedan. Man kan INTE injicera Tramadol då det är så pass skadligt med alla olika bindemedel som medlet innehåller. Detta kan ge proppar, stoppa blodflödet men även leda till t.ex nekros i fingrar och problem med hjärtat m.m. Om det alltså fanns spår utav Tramadol som var injicerat, då är det inte någon som har tagit det frivilligt. Vad jag vet när det gäller biotillgängligheten… Läs mer »

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 år sedan
Reply to  Ethny

det går nog visst, man lär kunna ta bort bindemedlet från tabletterna innan man för in det i blodet. däremot rekommenderas det inte, och det finns beroendedemoner och jag har sett sådana mörka figurer och de vill oss knappast väl!

sen ska det räcka att hata sin broder för att vara en mördare i Gud Faderns och Gud Sonens ögon, så det gäller att passa tungan!

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Child-Of-God

Ursäktar, men jag antar att du själv aldrig har sett medicinen själv ifråga? Den mängd Tramadol som finns i t.ex en 50mgs kapsel har så extremt mycket pulver där det mesta är bindningsmedel. Visst, det går att få bort lite, men inte mycket av det. Man kan aldrig frångå de bindningsmedel som finns. Biotillgängligheten oralt är 80%, dvs tar du en 50mg som man ska så tar kroppen upp 80% av det. Injicerar du så ligger det på nästan samma nivå, runt 90% och utebliven ”kick” som folk annars är ute efter. Varför vissa bestämmer sig för att skjuta droger… Läs mer »