Hovrätten fastställer dom mot kenyansk sexualbrottsling

Av ,
Informationskriget.se
1

MÅNGKULTUREN. Hovrätten fastställer i stort tingsrättens dom mot den förhärdade kenyanska sexualbrottslingen Max Rödén, men minskar antalet månader som han kommer att spendera i fängelse.

Våldtäktsmannen Max Rödén.

Hovrätten fastställde i fredags tingsrättens dom mot den ökände Östersundsbon och serievåldtäktsmannen Max Rödén (19900605-3491) vad gäller straffet för de nya sexbrotten han gjorde sig skyldig till den 28 maj, då han begick sexövergrepp på en rörelsehindrad kvinna samt blottat sig för två 13-åriga flickor, men mildrade domen gällande antalet månader av den villkorliga frigivningen från ett tidigare straff som förklaras förverkade.

Nordfront har tidigare skrivit om Rödén bland annat i den här artikeln där en del av hans tidigare brottslighet beskrivs. Bland annat våldtog han en 92-årig kvinna i Töreboda på julaftonen 2013. Rödén hette tidigare Eliud Njugina, men bytte av någon anledning namn.

För sexövergreppet och blottningen fick han nu tre månaders fängelse och sedan förverkades 10 månader av hans villkorliga frigivning från det tidigare straffet som han fick för att bland annat ha våldtagit den 92-åriga kvinnan.

Källor:
Nedre HR B847-18 Dom 2018-08-24
Göta HR B4483-13 Dom 2014-06-05

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

En lyktstolpe och ett rep är det enda straff som har effekt på såna där.