Hotellen i Frankfurt räcker inte till – ”flyktingarna” får nybyggda bostäder

FRANKFURT. En del ”flyktingboenden” står tomma men nya och centralt lokaliserade bostäder byggs i Frankfurt. Endast ”flyktingar” får flytta in.

Nybyggda fina lägenheter vikta för rasfrämlingar på Zum Eiskeller i Frankfurt. Tyskar är endast välkomna som frivilligarbetande hjälpredor.

Samtidigt som det nu står en del tomma ”flyktingboenden” i kranskommunerna runt Frankfurt, belastas stadens fina hotell med inhysta ”flyktingar” från tredje världen.

Hotellen räcker inte till för alla ”flyktingar”. Därför bygger staden nya fina lägenheter åt dem.

Den nya byggnaden på Zum Eiskeller-gatan i Frankfurt visar att man inte har snålat med resurserna vid byggandet. De tolv fina och snyggt möblerade lägenheterna är inte till salu för välbärgade tyskar som skulle ha råd med dem. Här flyttade i förra veckan in syrier, afghaner, iranier och afrikaner. Totalt 50 personer får plats i bostäderna, räknat i tysk standard. Det hindrar inte att fler kommer att flytta in.

Frankfurter Neue Presse rapporterar att fastigheten är ”medvetet placerad i mitten av ett bostadsområde för att flyktingarna lättare ska komma i kontakt med [den tyska] befolkningen [för integrationens skull].”

Volontärer sökes för att integrera främlingarna
Diakonin i Frankfurt söker nu volontärer som vill hjälpa till att integrera de nyinflyttade ”flyktingarna”. Ett offentligt möte ska hållas 12 mars för att fördela integrationsuppgifter på de tillströmmande volontärerna.

Även om många asylboenden står tomma i närheten av Frankfurt tas stora ekonomiska resurser i anspråk för att inhysa ”flyktingarna” i Frankfurt, där de hellre vill bo. Idag hyr Frankfurt stad 34 hotell för att göra det möjligt för de ”asylsökande” att få ett fint boende, som de kräver. För närvarande bor 792 ”flyktingar” på fina hotell i staden.

Nya ”flyktingar” rapporteras varje vecka ansöka om att få bo i smakfulla miljöer. Lokalpolitiker som krävt att anslagen till ”flyktingarnas” fina gratisboenden ska begränsas har inte fått gehör för sina krav.

Källa:
Frankfurt: Hotels nicht mehr ausreichend, Flüchtlinge beziehen jetzt luxuriöse Neubauten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments