Hotell bedriver politisk diskriminering på begäran av polisen

NORGE. Scandic Park Drammen avbokade ett planerat julbord i Norge på begäran av polisen som menar att gästerna har politiska åsikter som inte är önskvärda i Drammen.

scandic-640x376

Det var aktivister från Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 i Norge som sedan lång tid tillbaka planerat att arrangera ett julbord för nationalister i Drammen. Julbordet skulle ske den 3 december på hotellet Scandic Park Drammen och var bokat lång tid i förväg. I bokningsbekräftelsen står följande:

God eftermiddag,

Bekräftar 25-30 personer till julbuffén den 3 december kl. 18.00. Buffé 495 kr. Gästerna betalar var för sig.

Vi tackar för beställningen och ber om antal senast 1 vecka före ankomst. Välkommen och trevlig helg!

Under torsdagen den 24 november kom hotellets avbokning av julbordet. Hotelldirektörn Jostein Sveen skriver i ett mejl:

Hej,

Angående bokning av julbord hos oss lördagen den 3 december i år.

Vi ser oss tvungna till att avboka reservationen som gjorts hos oss då vi har blivit informerade om att deltagarna i sällskapet tillhör en miljö som inte är önskvärd i Drammen.

Sveen påpekar i senare e-mejl att man bör ta kontakt med Øyvind Aas vid Drammens polisstation för mer information.

scandic_politiet-640x376

Från vänster Jostein Sveen och Øyvind Aas.

Scandic Park Drammen erkänner alltså att de bedriver en öppen politisk diskriminering av sina tjänster och detta på begäran av den lokala polisen. En åsiktspolis som uppenbarligen ser det som sin uppgift att avgöra vilka politiska åsikter och tankar som är tillåtna att ha i Drammen.

Kan man nu vänta sig poliskontroller på vägen in till Drammen där man blir ombedd att uppge sin politiska tillhörighet? Kommer Scandic att korsförhöra alla sina gäster om deras politiska åsikter när de släpps in? Vilka politiska ideologier gäller det i såna fall? Finns det en lista över de som är tillåtna och över dem som är förbjudna? Man kan ju undra..

Arrangörerna är i skrivande stund i kontakt med advokater och kommer att gå vidare med saken. Nordfront uppmanar alla sina läsare att bojkotta hotellkedjan Scandic Hotell.

Källa:
Bedriver politisk diskriminering etter oppfordring fra politiet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments