Hot och bråk allt vanligare vid Malmö tingsrätt – begär utökad kameraövervakning

INRIKES. Malmö tingsrätt vill försöka förebygga att hot och bråk uppstår i och utanför domstolen genom utökad kameraövervakning.

Malmö tingsrätt har i dagsläget fyrtio övervakningskameror uppsatta på området, men har nu lämnat in en ansökan till Länsstyrelsen gällande att få utökad kameraövervakning. Enligt ansökan behövs åtgärden då hot, bråk och störningar har blivit ett växande problem, särskilt i ungdomsmål.

— Vi har gott samråd  med åklagare, försvararkollegiet och brottsoffermyndigheten så att vi får veta i för väg om det finns risk i något mål för att någon är otrevlig eller hotfull, säger Eva Wendel Rosberg, lagman på Malmö tingsrätt.

Man vill därför nu försöka förebygga att hotfulla situationer uppstår genom att sätta upp ytterligare kameror, bland annat en utanför den sal med förhöjd säkerhet där en polis och en ordningsvakt tidigare i år blev utsatta för våld.

Enligt Wendel Rosberg är det allt vanligare med ordningsstörningar i landets domstolar, men hon förnekar dock att detta gäller just Malmö tingsrätt. Hon påstår istället att det är ”en allmän känsla att det har blivit stökigare idag än för ett antal år sedan”.

Källa:
Utökad kameraövervakning ska säkra rätten

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JackieVeraValhalla Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Valhalla
Medlem

Rättsmyndigheterna ska inte klaga. De har ju jämt straffat nationalister och daltat med invandrare. De får nu skörda sin värdegrund.

Vera
Medlem

Det vi kan begära av rättsmyndigheterna är att vi tilltalas med NATIONALSOCIALISTER – och inte ”nazister” det skulle väl de med deras skolutbildning klara av?

Jackie
Medlem

Och varför blev det stökigare? Malmö är ju blatternas mekka.
Jag var där flera gånger, speciellt Rosengård, där får man alltid vara på sin vakt.
Men neej..Sverige har aldrig varit så tryggt som idag!!