Hörbymoderaterna backar från beslutet att hala kontroversiella prideflaggan

INRIKES. Moderaterna i Hörby kommun viker sig efter påtryckningar och backar nu från sitt tidigare beslut om att inte längre hissa minoritetsflaggor, bland dem den kontroversiella regnbågsflaggan, utanför kommunhuset.

Genrebild.

Som Nordfront häromdagen kunde berätta så beslutades det för några dagar sedan om en ny flaggpolicy i Hörby kommun, om vilka flaggor som skulle hissas utanför kommunhuset.

Regnbågsflaggan, som är starkt förknippad med vänsterliberala värderingar och själva essensen av pk, eller andra minoritetsflaggor skulle inte längre hissas utan i stället skulle den svenska flaggan – som man ansåg kunna symbolisera alla, även de som inte ställer sig bakom den kontroversiella priderörelsen – och kommunflaggan hissas.

Efter påtryckningar från olika organisationer, bland dem Svenska kyrkan, har moderaterna i Hörby nu ändrat sig rapporterar Expressen.

Lars-Ingvar Ljungman, skånemoderaternas ordförande, tog även han offentligt avstånd från beslutet om den nya flaggpolicyn, och kommenterade på onsdagskvällen:

— Jag förutsätter att Moderaterna tänker om och tar ett annat beslut när frågan kommer till fullmäktige, sa Ljungman till SVT.

Samma kväll meddelade moderaterna i Hörby i ett inlägg på Facebook att de backar från sitt tidigare beslut.

Vi som företräder Moderaterna i Hörby står helhjärtat bakom partiets värderingar. Ärendet har gällt vilka principer som ska gälla för kommunens flaggning. Vår avsikt har aldrig varit att stoppa användningen av regnbågsflaggan. Därför backar vi från det beslutet, och kommer inte rösta för förslaget i kommunfullmäktige”, skriver Hörbymoderaterna på Facebook.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments