Hongkong-demonstranter ber USA om hjälp mot Kina

UTRIKES. Idag krävde demonstranter i Hongkong att USA ska vidta åtgärder mot Kina.

Idag begav sig en stor samling demonstranter till det amerikanska konsulatet i Hongkong för att kräva att landet ingriper mot Kina. Under demonstrationen bar deltagare amerikanska flaggor och ropade ”Slåss för frihet, stå upp med Hongkong”.

— Vi är här idag för att vi vill att USA ska säkra demokrati och mänskliga rättigheter i Hongkong, säger deltagaren Chan.

Demonstrationen gick enligt uppgift lugnt till, men eskalerade under kvällen då det blev mer våldsamt. Tunnelbanestationer stängdes av, samtidigt som demonstranter barrikaderade vägar.

Huruvida USA med president Donald Trump i spetsen kommer vidta några åtgärder mot Kina är oklart.

Källa:
Hongkong-demonstranter vädjar till Trump

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Lingonet says:

  Ehuru resten av kineserna ser på dem nu, när de bekänner färg så öppet?
  Kanhända vår jugemedia hävdar regimstyrd media där LOL ? Igen!
  Kan inte vara lätt för polisen att sympatisera med soros terrorister framgent.

 • Fredrika says:

  Vilket visar att dessa demonstranter är organiserade av USA för att skada Kina. Hur många tidningar i vöst rapporterar om Hong Kong bor som inte står på de stjärnbanérbärande demonstranternas sida? Som vanligt låtsas de att det bara finns en uppfattning hos ”folket” dvs USAs regeringsuppfattning.


 • Lämna ett svar