Homosexuell vänsteraktivist bakom ”Dö juderåttor”- klottret i Brooklyn

POLITISK AKTIVISM. Den antisemitiske klottraren i synagogan Union Temple, Brooklyn, är nu gripen. Hans liv är omgärdat av judar och judiska institutioner.


James Polite och Demokraternas borgmästarkandidat Christine Quinn. Foto: Facebook.

Mindre än en vecka efter att New York-polisen gick ut med signalement på den antisemitiske graffitiaktivist, som klottrade ”Dö juderåttor vi är här” och ”Judar gör er redo” inne i en synagoga i det judiska bostadsområdet Prospect Heights i Brooklyn, greps denne på fredagen.

Antisemiten är den 26-årige afrikanen James Polite. Han är homosexuell och anser sig ha glidande könsidentitet, ”queer” (”konstig”).

Nu knyts Polites klotterattack även till tidigare attacker. Bland annat har han startat mordbränder på judiska shuls och yeshivas (judiska former för religiösa skolor och församlingar /reds anm.) i Williamsburg, som också ligger i Brooklyn.

Judiska fosterföräldrar
James Polite har judiska fosterföräldrar, Josh Waletzky och Jenny Levison, som tog på sig ansvaret att fostra ”en hbtq-ungdom”. Hjälporganisationen Children’s Aid ordnade James’ placering hos det judiska paret.

Polite är och har arbetat som politisk anti-hat-aktivist för Demokratiska partiet. År 2008 mötte han demokraten Christine Quinn på ett Gay Pride-möte i New York. Quinn ordnade en praktikplats åt honom inom partiet. Under tiden för Quinns kampanj att bli borgmästare i New York 2013 hjälpte han henne med fotarbete och inom olika anti-hat-projekt.

Mycket pengar har satsats på ”framgångssagan” James Polite
Staden New York har gjort mycket för att ge James goda förutsättningar i livet. Han kommer från en trasig familj. Sedan han fick judiska fosterföräldrar har han via den judiska tidningen New York Times fått sin collegeutbildning bekostad med pengar från Fonden för de mest behövande. Fonden förvaltas av New York Times.

Det var Christine Quinn, som brukade kalla James för ”Quinn-administrationens adoptivbarn” som skrev ett rekommendationsbrev för hans räkning till Brandeis-universitetet.

New York Times publicerade material om Polite där han lyfts fram som ett exempel på en framgångssaga. Polite hade dock svårt att klara studierna och han ”slappnade av” från dem med marijuana och tog efter ett tag en paus från studierna.


Äldre foto med James Polite och hans judiska fosterföräldrar. Till höger: Självpepping inför de svartas och brunas raskrig mot judarna.

”Inbördeskriget är här”
Före sitt klotter i förra veckan i synagogan som nu har fått så mycket uppmärksamhet postade han en bild på sociala medier där han bränner en amerikansk flagga och skrev att ”Inbördeskriget är här” och kommenterade sin eldning av nationens flagga med orden ”ibland behövs lite eld för att saker ska växa”.

Han har också på medier gjort upprepade utfall mot judarna och i samband med det ”taggat” sina fosterföräldrar, som han numera enligt ryska RT betraktar som sina adoptivföräldrar. På en sorts obildad ”rinkebyengelska” skriver Polite bland annat:

”Ingen måst dö. Mexiko, latinAmerika, karibien mot Judenegersvinen. En person rör mig och hela denna skiten gå upp i rök.”

Kommentarer lyder bland annat att sådana formuleringar inte riktigt passar med James’ efternamn Polite (”Artig”).

Ibland skriver Polite kommentarer som om han har en gojs internaliserade judiska röst, med religiösa övertoner. Den första november postade han:

”Niggers har ingen själ eller samvete. De äter hellre sin egen familj än arbetar. (den amerikanska rasen)”.

Kopplingar till politisk elit bekymrar
Innan Polites identitet blev känd, lovade New Yorks borgmästare Andrew Cuomo att när graffitibrottslingen greps, skulle denne få lagens strängaste straff. Nu har judarnas uppståndelse över de klottrade orden fått så stor uppmärksamhet att man kan se signaler på att de ångrar sitt startade drev, eftersom Polites kopplingar går nästan ända upp till Demokratiska partiets topp och hans arbete för dem har rört några av partiets hjärtefrågor.

”Jag är helt enkelt förkrossad”, skriver Christine Quinn efter avslöjandet. ”Jag kände denna unga man. Och medan han har upplevt svårigheter som de flesta människor inte ens kan föreställa sig är hans handlingar oursäktliga”; skriver Quinn om James Polites klottrade ord i synagogan i Prospect Hights.

Källa:
‘Die Jew Rats’ synagogue vandal was anti-hate-crime intern & Democratic activist

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Karl-Путин AJossSlipsenErik_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Ha ha, äntligen en intelligent (nåja) neger!
Det finns många svarta som genomskådat judarnas översittarfasoner, man hör inte så mycket ifrån dem av ”naturliga” skäl, trots att de inte jagas lika hårt som vita upplysta.
Men det är bra att sanningen kommer till dem också.
Den värsta fiende man kan ha är den man inte vet att man har, ty de kan göra vad de vill, när de vill och sedan peka åt annat håll när man undrar vad det är som händer, judarnas mo.

_DH_
Medlem
_DH_

Rätt åt dessa judar för att de försökte exploatera denna förvirrade neger. Inte för att jag är emot att sätta kedjor på dem – men då ska man göra det på hederligt sätt, med faktiska kedjor. Man ska inte ljuga och påstå att man bryr sig om dem, när man i själva verket endast betraktar dem som sin egen husneger.

Erik
Medlem

Alla dessa anti-judiska attacker från Trumpfans och nu homosexuella demokrater känns lite väl för ”perfekt”.

Judarna vill måla in sig i ett hörn som det eviga offret både från vänster och högerattacker. De beklagar sig alltid att de fallit offer för alla politiska riktningar. Allt för att avskärma och gömma sig mer och mer i deras atombombsbeskyddade Israel.

Ständiga tvetydiga meddelanden om vem som är ond och god, men i ALLA fall är judarna offren. Allt för att påskynda judisk flykt till det heliga landet.

Slipsen
Medlem

He is not so Polite after all and now the pc-people have syntaxerror in their brains, as high up as the Democratic party.
Are you going to punish this person with the hardest penalty their is or was that just a promise in case the suspect had been o White man on the ”far right” side??

Joss
Medlem

Politik förstör allting som kommer nära. Allting försmutsas, allting ruttnar och korrumperas. Politik är det sämsta vi människor kan ägna oss åt. Samtidigt, vad var det den där greken sa? Den som inte engagerar sig i politik kommer styras av de som är sämre än han själv, eller något motsvarande.
Om jag hade varit jude så hade jag sagt Oy Vee nu. Men vad ska jag säga som svensk?

Karl-Путин A
Medlem

Undrar om detta kommer att klassas som ett hatbrott, eller ett litet kärleksgnabb.

Judar, negrer, muslimer och zigenare kan ju inte hata får vi lära oss varje dag – endast den vite mannen är besatt av hat.