Homoparader förbjudna i Turkiets huvudstad

UTRIKES. Guvernören i Turkiets huvudstad Ankara har förbjudit alla ”pride”-parader med hänvisning till att de skulle kunna ”provocera fram hat och fientlighet”.

I Turkiets huvudstad Ankara har stadens guvernör, Mehmet Kiliclar, förbjudit alla allmänna sammankomster kopplade till homo- bi- och transsexualitet för tredje året i rad. Guvernören hänvisar i ett skriftligt uttalande till att de hotar den ”allmänna säkerheten” och att de skulle kunna frambringa ”hat och fientlighet”.

Lokala representanter för homolobbyn kallar förbudet ”olagligt och diskriminerande”, och hävdar att det bryter mot landets konstitution. Men de lokala myndigheterna viftar bort protesterna med att förbudet främjar allmän ordning, hälsa och moral samt förhindrar brottslighet.

Homosexualitet är, till skillnad från många andra muslimska länder, lagligt i Turkiet, men homolobbyn har inte lyckats få ett ordentligt fäste i landet. Bland annat så använde polisen tårgas och gummikulor för att stoppa en olagligt homofestival i Istanbul tidigare i år.

Källa:
Turkish capital bans LGBT events

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Att stoppa bögparaderna är ett sundhetstecken det borde även ska i vårt land så man slapp se eländet.