Homolobbyist propagerar för ”polyamorösa förhållanden” i SVT

HOMOLOBBYN. ”Är det realistiskt att en person ska uppfylla alla ens krav på en partner?”, frågar sig homolobbyisten Katerina Sparr Holinkova i en SVT-artikel. Hon vill nu se att polygami blir allt mer accepterad i samhället.

Katerina Sparr Holinkov predikar de polyamorösa förhållandenas lov i SVT. Skärmbild: svt.se.

Sveriges television Sörmland har under torsdagen en artikelserie om så kallade polyamorösa förhållanden, vilket handlar om att ha flera kärleksrelationer samtidigt.

Förutom att intervju personer som lever i flera relationer samtidigt intervjuar man homolobbyisten Katerina Sparr Holinkova, som vill göra den typen av relationer ”mer accepterade”.

— Vi behöver förstå att vi är olika och har olika behov, oavsett om det handlar om matpreferenser, sexuella preferenser eller relationer, säger hon.

Enligt Sparr Holinkova är det skillnaden mellan polygami – att vara gift med flera personer – och att ha ”polyamorösa förhållanden”, då det senare är helt lagligt i Sverige.

När man har flera relationer behöver inte heller alla vara lika viktiga. Man kan nämligen ha ”primära” och ”sekundära” relationer – och dessa personer behöver inte ens känna varandra.

— Det är en ganska normbrytande relationskonstellation, säger hon.

Att ha flera relationer samtidigt tror Sparr Holinkova kan bidra till mindre otrohet och skilsmässor.

— Om vi liksom ser till samhällets höga skilsmässoantal… Är det realistiskt att en person skulle uppfylla alla krav man har på en partner? frågar hon sig.

Hon anser dock att det är ”problematiskt” att samhället är uppbyggt för tvåsamheten, något hon menar att man bör ändra på.

— Min förhoppning är att det ska finnas kunskap kring vad en polyamorös relation är, och en större acceptans.

På fråga om hur barn påverkas av denna typ av konstellationer svarar hon:

— Jag tror att vi ser ner på människor som är flera i en relation för att vi tror att det bara handlar om en massa sex. ”Och tänk på barnen som får se allt!” Fast vad är det de får se? undrar Katerina Sparr Holinkova och fortsätter:

— Polyamorösa brukar prata om att fokuset ligger på den emotionella och relationella biten snarare än det sexuella.

Källa:
Sexologen: Polyamorösa förhållanden måste bli mer accepterade

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DissidentEthnySverkerFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Vilket äckel! Hon ställer KRAV på sina partners som de ska uppfylla för att duga som leverantörer av kärlek och för att hon ska köpa och sälja lite kärlek till dem.

Det finns ingen plats för henne i ett fungerande samhälle som bygger på respekt för en själv och medmänniskorna.

Sverker
Medlem

Är väl hennes sätt att legitimera hennes enda sätt att få ett ligg, d.v.s. ta vilken packad,puckad kille som helst.
I övrigt är hon duktigt dum, som inte ser sin egen logiska tankevurpa, ”att otrohet kommer att minska om man har många partners”.

Ethny
Medlem

Borde inte… men ser man ut som en häxa så. Eller så är det på grund av sådana som henne som för dekadens-propaganda riktat mot vita i synnerhet förmodligen, som orsakar skilsmässor, våld, misshandel, otrohet etc. Hade vi blivit matade med normala och sunda livsförhållanden, där staten likt Ungern satsar på sin etniska homogena folkslag genom att hjälpa nyblivna föräldrar etc, hade det inte sett ut som det gör idag. Snarare hennes perverterade åsikter som leder-(enligt en statistik som jag läste om för länge sedan angående polyamori) till att många av de inblandade i poly-relationer blir avundsjuka / egoistiska på/mot… Läs mer »

Dissident
Medlem

En sak som borde återinföras i våra samhällen, är möjligheten för en man att ha flera fruar. Detta är bra för genpoolen, i o m att intelligenta och framgångsrika män då kommer att skaffa fler avkommor, och i o m att det då blir mindre lediga kvinnor över, så kommer mindre inteligenta och mindre framgångsrika män att ha mer svårt än idag att träffa en kvinna och därmed att yngla av sig. Den samhällsundergrävande/subversiva slavreligionen (som de Onämnbara såg till att införa i Europa, som en proto-variant av kommunismen) ändrade på våra antika seder att ha flera fruar (även om… Läs mer »