Homeland Security köper in 750 miljoner patroner

Department of Homeland Security bunkrar mängder med ammunition. Trots de enorma mängderna har man inte gett någon förklaring till varför det skulle behövas.

Department of Homeland Security (DHS) i USA har beslutat att köpa in 750 miljoner skott. Tidigare i år har en beställning på 450 miljoner patroner med hålspetskulor gjorts. Under 2012 har alltså DHS beställt sammanlagt 1,2 miljarder skott. De olika kalibrarna som beställts är av den typen som säkerhetspersonal använder i USA. T.ex. grov hagelammunition cal 12 med 8 grövre kulor i varje hylsa, pistolammunition cal .40 och även 5.56 gevärsamunition. Under 2011 köpte departementet in 250 miljoner. Sammanlagt blir det 1,45 miljarder patroner under de två senaste åren.

Enligt wikipedia har departementet följande underlydande myndigheter: U.S. Citizenship and Immigration Services, U.S. Customs and Border Protection, U.S. Coast Guard, Federal Emergency Management Agency, U.S. Immigration and Customs Enforcement, United States Secret Service och Transportation Security Administration. Ammunitionen är alltså inte till för att användas av den reguljära polisen eller militären.

DHS vill inte förklara varför de i ”träningssyfte” behöver kraftig ammunition i sådana mängder.

Ammunitionen motsvarar ungefär 25 patroner per manlig vit medborgare, i hela USA, mellan 15 och 60 år.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

7 Kommentarer till "Homeland Security köper in 750 miljoner patroner"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Rickard K
Gäst
Nybörjare
Rickard K

Ni underdriver.

Enbart DHS (Department of Homeland Security) har enbart under 2012 köpt in 1,4 MILJARDER patroner av varierande kaliber; varav en stor andel består av s.k. hålspetsammunition som enligt Geneve-konventionen är förbjuden i krig.

Man har nu gjort ännu fler beställningar från diverce tillverkare, som i strid mot den amerikanska konstitutionen hemligstämplats.

Inte undra på att det knappt går att uppbringa en amerikan som har förtroende för presidentämbetet eller kongressen. Senaste tillförlitliga undersökningar visar att närmare 90% av amerikaner saknar, eller har litet förtroende för kongressen.

David Stenbom
Gäst
Nybörjare
David Stenbom

Mycket intressant att de köper in sådana mängder expanderande ammunition som dels är förbjuden i krig och inte heller används vid skytteträning. Det enda som jag kan komma på att hålspetsammunition är laglig att användas till är jakt. Det vore kul att höra hur DHS förklarar detta.

Niclas Almen
Gäst
Nybörjare
Niclas Almen

vid jakt brukar man använda blyspets eller blykärna Hålspets är mindre vanligt då den splittras lätt vilket i sin tur förstör kött. Vissa typer av hålspetskulor är utformade för att helt splittras inne i målet, dvs avsedda för övnings skytte.

11-02
Gäst
Nybörjare
11-02

svenska polisen använder
hålspets.

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

inte är sådan amunition förbjuden för djävulens avkomma .domkan ostraffat slakta civila lärare och andra i arabiska skolor på västbanken ta ut deras organ och sälga det på den illegala marknaden. och ingen säger ett skit. varför protestrar inte ”demokratiska”ivrare i vita kåken med nigger i spetsen?och Sverige? för att judaskit kan göra vad som hellst? tacka vet jag Iran,Syrien,Rysland,brazilien med flära,Equaddor? som vågar säga ifrån.

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

är köpet hemligstämpat så det stinker judar vida omkring.undrar om allt amunition i världen hjälper dom, när dagen” J ” kommer.

Magne
Gäst
Nybörjare
Magne

Thomas W. Chittum’s Civil War II närmar sig USA.

http://www.resist.com/CWII.pdf

wpDiscuz