Hollywoodstjärnor samlade in pengar till Israels armé

JUDISK LOBBYISM. Miljonerna till stöd för Israels ockupationsmakt fortsätter att rulla in, även via privata donationer.

Omkring 1 200 anhängare av apartheidstaten Israel, däribland många Hollywoodstjärnor, samlade i början av november på en gala i Beverly Hills, Los Angeles, ihop 60 miljoner dollar till den israeliska ockupationsarmén, berättar Kommunistiska Partiets tidning Proletären.

Tillställningen var en av de många evenemang som den judiska lobbyorganisationen FIDF (Israeliska försvarsmaktens vänner).

Kända skådespelare och artister deltog, bland andra Gerard Butler, Ashton Kutcher, Ziggy Marley, Katharine MchPhee och Pharell Williams, som på FIDF:s hemsida ses glatt posera med israeliska militärer.

Under galan hyllades bland annat Israels bombningar och anfall på Gaza 2014, Operation Protective Edge, då över 2 000 palestinier, varav den absoluta majoriteten civila, dödades, rapporterar Proletären.

— Vi är glada över att så många i vårt samhälle, inklusive stora Hollywoodprofiler, går ihop tillsammans för att stödja de modiga männen och kvinnorna i IDF, säger den israelisk-amerikanska mediekapitalisten Haim Saban, styrelsemedlem i FIDF, i ett uttalande på lobbyorganisationens hemsida.

I mitten av oktober höll samma lobbyorganisation en liknande gala i New York. Då samlade man in 32 miljoner dollar till samma ändamål.

Källa:
Hollywoodstjärnor samlar pengar till Israels armé

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments