Hollywoodjuden Weinsteins bolag ansöker om konkurs

HOLLYWOOD. Filmbolaget The Weinstein Company, som bildades av den sexbrottsanklagade Hollywoodjuden Harvey Weinstein och hans bror, meddelade på söndagen att de kommer att ansöka om konkurs.

Den judiske Hollywoodmogulen Harvey Weinstein hamnade i rampljuset i oktober ifjol efter att flertalet skådespelerskor anklagat honom för sexuella trakasserier, övergrepp och våldtäkter.

Weinstein bildade år 2005 filmbolaget The Weinstein Company tillsammans med sin bror, men fick lämna sin post i samband med sexanklagelserna emot honom. The Weinstein Company planerade nyligen en försäljning av företaget med en prislapp på 500 miljoner dollar, men meddelade på söndagen att företaget nu istället kommer att ansöka om konkurs.

— Vi inser att det är ett extremt dåligt utfall för våra anställda, våra långivare och eventuella offer, men styrelsen har inget annat val, säger företaget i ett uttalande.

Försäljningen ska enligt uppgifter ha varit ett sista försök att rädda filmbolaget. Beslutet att ansöka om konkurs påstås ha kommit efter att förhandlingarna mellan Weinstein Company och en grupp investerare, ledda av Maria Contreras-Sweet, ska ha gått i stöpet.

Källa:
Weinstein Company inför konkurs efter skandalerna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Bra, men det vore bättre (befriande) att stänga Hollywood helt och hållet.