Hollywoodjude får sparken efter sextrakasserier

UTRIKES. Hollywoodproducenten Harvey Weinstein får sparken efter omfattande anklagelser om sexuella trakasserier.

Bröderna Bob och Harvey Weinstein.

Den judiske Hollywoodproducenten Harvey Weinstein har fått sparken från filmbolaget The Weinstein Company som han år 2005 grundade tillsammans med sin bror Bob Weinstein.

Anledningen är omfattande anklagelser från tidigare medarbetare om sexuella trakasserier, en historia som slagit stort i USA den senaste veckan. Bland de som anklagat Weinstein finns skådespelerskorna Rose McGowan och Ashley Judd.

Efter att mediastormen runt honom hade fått fart bad han offentligt om ursäkt för hans ”tidigare uppträdande mot kollegor” och sa också att han ”har en lång väg kvar att gå” för att nå bättring. I samband med ursäkten tog han dessutom tjänstledigt. Men det räckte alltså inte eftersom styrelsen i The Weinstein Company nu meddelat att de sparkar Harvey Weinstein.

Den judiska tidningen Tablet har i en öppenhjärtig artikel angående Weinstein skrivit att han är en ”väldigt judisk typ av pervo”.

Källor:
Harvey Weinstein sparkad efter anklagelser om sexuella trakasserier
The Specifically Jewy Perviness of Harvey Weinstein

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments