Hollywood-stjärnor stödjer Israel i Gaza

HOLLYWOOD. En judisk lobbygrupp inom underhållningsbranschen har startat en namninsamling som Hollywoods stjärnor nu skriver under till stöd för Israel.

Kelsey Grammer, Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger stödjer Israels massmord i Gaza.

Kelsey Grammer, Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger stödjer Israels massmord i Gaza.

Välgörenhet, humanitära insatser och protester mot diktaturer är sådant som stjärnorna inom det judiskt styrda Hollywood gärna vill bli förknippade med. Men att försvara de förtryckta gäller inte när Israel begår massmord på civila palestinier.

Den judiska lobbygruppen Creative Community for Peace har nu släppt en lista på 200 stjärnor inom nöjesindustrin, främst Hollywood, som skrivit under mot Hamas och ”rättvisa” för Israel. De som tillhör gruppen är de som ”skapar musik, film och teveprogram”, skriver gruppen på sin hemsida.

I gruppens ställningstagande anklagas Hamas för att skjuta raketer mot Israel, men inget nämns om att Israel dödat över 2 000 palestinier, de flesta civila. Gruppen anklagar också Hamas ideologi för att vara rasistisk, men säger inget om de mängder av mycket grova rasistiska uttalanden från israeliskt håll under konflikten (se lista här), eller det faktum att Israel är uppbyggt på judiska raslagar.

De flesta som skrivit under listan är själva judar, så som skådespelarna Roseanne Barr och Sarah Silverman eller programledaren Bill Maher. Men också Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger och Kelsey Grammer, mest känd som ”Frasier”, tar ställning för Israels massmord i Gaza. Stallone är emellertid själv kvartsjude.

Lobbyruppen är skapad av judinnan Lana Melman, som haft höga positioner inom bland annat CBS, Warner Bros och Paramount Television.

Källor:
Hollywood Stars, Executives Sign Petition in Support of Israel
Statement from Creative Community for Peace and friends

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments