Holländsk professor i antisemitisk skandal: ”Judar är elaka parasiter”

NEDERLÄNDERNA. I israelisk media beskrivs han som ”son till en ökänd nazistkollaboratör”, men holländaren Jan Tollenaere är även professor emeritus i medicinsk kemi. Nu har han väckt starka känslor internationellt genom att offentligt kritisera judar och ifrågasätta den judiska myten om ”förintelsen”.

Professor emeritus Jan Tollenaere.

I en belgisk dokumentär om barn till människor som på olika sätt stöttade Tredje riket kom professor emeritus Jan Tollenaere att kränka den internationella judenheten och dess sympatisörer. Detta genom att inte ta avstånd från sin far, Raymond Tollenaere, eller dennes åsikter. Raymond Tollenaere var nämligen en ledande figur inom den flamländska nationaliströrelsen Vlaams Nationaal Verbond (V.N.V.), som samarbetade med Tredje riket under andra världskriget.

I dokumentärens intervjuer med professor Tollenaere, som beskriver sig själv som antisemit, uttalade han sig bland annat om den så kallade ”förintelsen”:

— Var det verkligen en realitet? Jag tror att propaganda användes för att lyfta fram förintelsen, för att överdriva den och cyniskt använda det som påtryckningsmedel för att utvinna pengar.

Om judar i allmänhet sade Tollenaere:

— De är inga trevliga människor. Jag känner ingen värme för dem. De är parasiter, spekulanter och elaka människor.

Den israeliska tidningen The Times of Israel har i samband med dokumentären också kontaktat den pensionerade professorns förre arbetsgivare, Utrechts universitet. Enligt tidningen låter en taleskvinna för läroinstitutet hälsa att de tar ”fullständigt avstånd” från Jan Tollenaere.

— Han är endast en före detta anställd och inget mer, ska taleskvinnan bland annat ha sagt.

Hon betonar också att ”professor emeritus” inte är någon hederstitel och att universitet därmed inte kan ta ifrån honom den.

Källa:
Dutch professor questions Holocaust on TV, calls Jews ‘parasites’

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SigfridAllanPeterFredrikaAnders Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Starkt och modigt av professorn att stå upp mot ondskan och lögnen.

Så¨ska dom tas dom j…….a!

Hell seger!

Fredrika
Medlem

Vilken är skandalen? Mer än den lilla förtretligheten att den objektiva nyhetstidningen Times of Israel utövar agendajournalistik mot Nederländerna?

Peter
Medlem

En professor som säger sanningen!

Allan
Medlem

Det är ju de som är det roliga, att de mobila kranarna med krok direkt belägger just parasitbettet, med deras överreaktion och konstanta hets mot sanningen och empiri.

The bipedal (((lice))) made up six million lies.

Sigfrid
Medlem

Bra gjort att säga sanningen om judarna och den så kallade förintelsen vore bra om fler vågade stå för dessa åsikter.