Höjd skatt för svenskar ska hålla kvar skäggbarn

INRIKES. Efter att flera personer ska ha reagerat mot att kommunen avvisar ”ensamkommande flyktingbarn” vill kommunalrådet i Älmhult Eva Ballovarre (S) höja skatten så att kommunen har råd att ta hand om alla ”barnen”.

Älmhults kommun säger sig under senare tid ha mottagit flera protestbrev med anledning av avvisning av “ensamkommande flyktingbarn”. Den rödgröna minoriteten har förklarat att kommunen inte har råd att låta dem stanna, men nu har kommunalrådet kommit fram till att en skattehöjning kan lösa problemet.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Eva Ballovarres förslag är att höja skatten med 25 öre. Av de 9 miljoner kronorna som kommunen skulle tjäna på skattehöjningen skulle hälften av pengarna gå till ”oförutsedda händelser”, exempelvis till den ökade kostnaden för skäggbarnen.

Under måndagens sammanträde i fullmäktige presenterades en siffra som visar att det kostar kommunen 11 miljoner kronor att fortsätta med verksamheten för ensamkommande flyktingbarn. Den summan gäller för 2018. Älmhult kommer att få 600 000 kronor i år och 300 000 kronor nästa år i ett bidrag som kan användas för att låta “barnen” stanna.

Källa:
Höjd skatt kan rädda flyktingar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments