Högsta domstolen förbjuder Jehovas vittnen i Ryssland

RYSSLAND. Efter en förfrågan från ryska justitieministeriet har landets Högsta domstol beslutat att förbjuda Jehovas vittnen från att verka i landet.

I enlighet med Rysslands anti-extremistlagar har den Högsta domstolen tagit beslutet att förbjuda Jehovas vittnen att verka i landet efter en förfrågan från ryska justitieministeriet om att klassificera Jehovas vittnen som en extremistgrupp.

Jehovas vittnens ryska högkvarter samt 395 lokala förgreningar ska stängas och all egendom ska beslagtas. Det blir förbjudet att distribuera kopior av samfundets tidskrift Vakttornet och diskutera samt förkunna sin tro offentligt och deltagande vid ett möte kommer att klassas som en brottslig handling.

Svetlana Borisova som är advokat hos justitieministeriet kallade Jehovas vittnen:

Ett hot mot medborgerliga rättigheter, allmän ordning och allmän säkerhet

Det beräknas finnas omkring 175.000 anhängare till Jehovas vittnen i Ryssland och man planerar att överklaga beslutet.

Källa:
Ryssland förbjuder Jehovas vittnen

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

47 Kommentarer till "Högsta domstolen förbjuder Jehovas vittnen i Ryssland"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Berserker
Gäst
Nybörjare
Berserker

Synd att det inte var mänsklighetens största fiende, judendomen, som man förbjöd.

cyberdog
Gäst
Nybörjare
cyberdog

På sätt o vis var det det eftersom både jehovas vittnen, mormonkyrkan och även frälsnings armen har finansierats av Rhotschields i begynnelsen, liksom även organisationer som scoutrörelsen.googla

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

DET ÅR ISRAELERNA SOM ÄR KALLADE ATT VARA JEHOVAS VITTNEN.

DESSA GÅR EJ ATT FÖRBJUDA LIKSOM JEHOVA INTE KAN FÖRBJUDAS.

Arne Strand.

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

Jehovas vittnen har tydliga kopplingar till judendomen/zionism,mer om det finns på länken. Bra att Ryssland förbjuder denna irrlära…
http://thisiszionism.blogspot.de/2007/11/jehovahs-witnesses-exposed.html

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

En svensk med österrikisk bakgrund, Ditlieb Felderer, som var Jehovas vittne, vilket var en grupp som ansågs ha blivit nazisternas offer, bestämde sig för att undersöka hur många Jehovas
vittnen som dött.Det påstods att nazisterna
mördat 60,000 Jehovas vittnen,som satt i koncentrationslägren för vapenvägran. Det resultat han
fick var att totalt 203 Jehovas vittnen hade dött.
Som straff för sin undersökning ”fick han sitta bakom svenska gardiner och blev efter sovjet
kommunistisk förebild utsatt för en rättspsykiatrisk undersökning”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ditlieb_Felderer

Andersson
Gäst
Nybörjare
”Svenska gardiner” är ett uttryck som tillkom under 30-åriga kriget när svensken var i Tyskland och härjade. På originalspråket heter det ”Schwedische Gardinen” och syftar naturligtvis på fängelsegaller gjorda av prima svenskt stål. Det finns ett annat skojigt tyskt uttryck: ”Englisch einkaufen”, som ordagrant betyder handla i betydelsen köpa saker, men som egentligen betyder snatta. Uttrycket tillkom antagligen under Napoleonkrigen när engelska förband härjade och plundrade på det europeiska fastlandet. Nu kan man kombinera de bägge uttrycken: ”Wer englisch einkauft, kriegt schwedische Gardinen.” (”Den som snattar, åker i fängelse” – fast dagens snattare migrerar oftast runt i både England, Tyskland… Läs mer »
Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Det stämmer. ”Schwedische Gardinen” betyder särskilt ”bakom väldigt stabila fönstergaller” som är svårt att bryta upp.
”Englisch einkaufen” har jag inte hört om i norra Tyskland (kanske pga britiska zonen), där man kallar snatta ”mitgehen lassen” (låta gå med).

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Har inget med dem att göra, men det är emot föreningsfriheten (religionsfriheten) och de har väl aldrig utgjort något hot! Värre med andra sk religioner!

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111
CNC
Gäst
Nybörjare
CNC

Putin tar tag i jude problemet och han får lida för det, genom blockad.

Daniel
Gäst
Nybörjare
Daniel

Haha…

Det värsta som har hänt mig är att de under ett års tid kom och knackade på hemma. Eller det kanske var pingstkyrkan eller… Jaja. Iaf, en gång bjöd jag in dem på kaffe.
Ville bara höra deras dravel, och få lite underhållning.

Samma dret. Religion. :-)

Lars
Gäst
Nybörjare
Lars
Ett märkligt beslut, jag har svårt att se något trossamfund som är så oförargliga som Jehovas vittnen. Pacifistiska och lugna människor, utan några märkliga riter eller extrema inslag. Det ”värsta” med dem är väl att de inte tar emot blodtransfusioner och inte firar jul. Intressant nog är JV något av antiglobalister och är mycket skeptiska mot FN. De har i många år varnat för satans kommande världsordning. Å andra sidan är deras föreställning om det kommande gudsriket styrt av Jesusregeringen ett mångkulturellt paradis där lejonen betar gräs med lammen :) Glada afrikaner som i amerikanskt 80-talsklädmode fryntligt umgås med gudsfruktiga… Läs mer »
Andersson
Gäst
Nybörjare

Att JV förbjuds beror naturligtvis på att sekten styrs från USA. En annan kul grej med JV är att medlemmarna ser jordelivet som en prövning och att belöningen ska komma i livet efter detta.

En vän till mig (numera avprogrammerad) har berättat att när han var barn brukade släkten gå på söndagspromenader och titta ut hur de skulle dela upp alla tomma villor mellan sig efter uppståndelsen, då ju alla icke-JV grillades i helvetet och inte längre hade behov för sina bostäder.

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Det var väldigt vad du hade många roliga anekdoter idag. JV och svenska gardiner tog väl priset.

Andersson
Gäst
Nybörjare
Det finns ett skojigt tyskt öknamn på svenska soldater från 30-åriga kriget som jag inte kommer på nu, men det finns ett annat skojigt uttryck som lyder: ”Du alter Schwede!” som tysken utropar när han blir positivt överraskad – något jag ständigt fick höra när jag dök upp, fast på den tiden trodde jag det var ett nedsättande öknamn. Öknamn kommer förresten från tyskans ”Ekelname” som betyder ”äckelnamn” i formen ”Ökelname” som på svenska blivit öknamn. En svensk teori är att öknamn betyder att man ökar på en persons namn, eller att det är ett nedsättande namn relaterat till ök… Läs mer »
Andersson
Gäst
Nybörjare

Du alter Schwede = Du gamle svensk.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

”Alter Schwede” är inte nedsättande! Det sägs till någon [t.ex. ung (!) tysk man] som har svenskt utseende och som man känner närmare eller sedan länge. Svensk utseende betyder blond och lång, och så sägs ochså ”he Wikinger” till honom, men det blev mera sällsynt.

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund

Dag 5: Rysslands högsta domstol undersöker bevis i fallet om förbudet mot Jehovas vittnen

https://www.jw.org/sv/nyheter/r%C3%A4ttsfr%C3%A5gor/efter-omr%C3%A5de/ryssland/

Vestermans Korv
Gäst
Nybörjare
Vestermans Korv

Bra att man förbjuder dem. Men glöm inte den sluga juden. Beslagta egendomen. Krossa lite skyltfönster och visa detta på RT.

Ernfrid
Gäst
Nybörjare
Ernfrid

Inget bra tecken alls. Anslut hjärnan innan munnen öppnas.

Hugin
Gäst
Nybörjare
Hugin

BRA!!!!

Handschar
Gäst
Nybörjare
Handschar

NS-Tyskland var väl emot dem.

Katarina
Gäst
Nybörjare
Katarina

Har träffat på ett par stycken Jehovas vittnen. Är de harmlösa? Osäker men något är fel på dessa Jehovas vittnen. Någon skrev att de inte firar julen. De firar heller inte födelsedagar. Midsommar skyr de som pesten. Vi har ett JHW center där jag bor och personligen klassar jag dem som hjärntvättade sektmedlemmar men de anser sig vara Guds utvalda.
Vad händer bakom de stängda dörrarna? Kanske ryssen sänt in spioner och fått veta mer om dem.
Kanske dags för oss nordfolk att lämna samtliga osunda ökenreligioner och söka våra rötter.

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Dom får väl inte röka och dricka kaffe heller? Minns dock inte om samma sak gällde med the och Coca-Cola.

Katarina
Gäst
Nybörjare
Katarina
Låter mycket troligt. De är även hypokondriker och ljuger lika bra som mena. Har träffat på vissa som håller barnen hemma från skolan av mycket oklara skäl. Nu är ju skolan i Sverige lite si och så och även jag har hållit barnen hemma vid obligatoriskt besök till moské eller dylikt. Ett av mina barn var livrädd när jag sa att du får inte besöka moskén. Så rädd att jag undrar vad som pågår i skolan och jag anser mig ändå vara hyfsat välinformerad. Hjärntvätt à la Jehovas är det vad svenska skolan sysslar med? Vi lever i en spännande… Läs mer »
Katarina
Gäst
Nybörjare
Katarina

En viktig sak gällande Jehovas Vittnen är att de härstammar från USA.
Inget gott kommer därifrån. Mitt hopp var Trump men även det var falskt som allt annat från the US. Jag börjar tro att det är sant att USA är förlorat och har varit så från allra första början. En förbannelse vilar över United States of America, ondskan land.

Andersson
Gäst
Nybörjare

Nej, dom firar inte julen, men dom firar juden, dvs G.T. En JV-bekant till mig hade skilt sig och skaffat sig en icke-JV-sambo istället. När dom hälsade på hans föräldrar blev hon kallad sköka och fick inte sitta med vid matbordet.

Finns även en liknande sekt som heter Plymouthbröderna. Dom kan utåt verka som normala människor, men om man vill bjuda dom på en kopp kaffe avslöjar dom sig, dom sätter sig nämligen inte heller till bords med otrogna.

Andersson
Gäst
Nybörjare

När jag gick på högstadiet hade vi en kille i klassen som var JV. Han fick inte vara med på kristendomskunskapen (det hette så på den tiden) och idrotten…… tja, det var det mest extrema fallet på den skolan med nästan 600 elever. Inte en enda neger och en arab visste vi inte ens vad det var för något.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Våta Rötter är Gubben Noa i Bibeln samt,
dennes son JAPHET- de Indoeuropeiska Folkens Stamfader-samt dennes Son GOMER – Stamfader till alla Germanska Folk.

Arne Strand.

Gäst
Gäst
Nybörjare
Gäst

Hela tiden matas man ju av judens skrifter,
i form av löpsedlar utanför varje Pressbyrå.
AFTONBLADET, Expressen, DN, SvD.

Varje dag möts svensken av judens löpsedlar.

Jag bryr mig snart inte. Må svensken finna
sitt öde, sin sanning.

Konservativt uppror!
Gäst
Nybörjare
Konservativt uppror!

Kan det inte vara så enkelt att man (i sann kristen anda) vill förbjuda konkurrerande (gentmot den rysk-ortodoxa kyrkan) kristna inriktningar?

Andersson
Gäst
Nybörjare

Jehovas vittnen är vapenvägrare, så dom kommer att bli en kvarnsten runt halsen på Putin när JewSA går till anfall. Bättre om dom förbjuds, utvandrar till USA och blir kvarnstenar runt Trumps hals istället.

Urvel
Gäst
Nybörjare
Urvel

Fan, där är nog svaret på varför dom förbjuds.

Smart haha

Endast potentialen till våld garanterar fred:

https://www.youtube.com/watch?v=3H0guC-2q4U

A
Gäst
Nybörjare
A

Må det följas av förbud mot islam också.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Det kommer troligen också ?.

Arne Strand.

Jason
Gäst
Nybörjare
Jason

Det är bra att dom slår hårt mot dessa sekter!

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind
Om man skärskådar Jehovas vittnen så finner man mycket yta och lite djup. Denna organisation påminner därför om en mängd andra negativa inslag och företeelser i det västerländska svårt judeskadade samhället. Det finns inget samhälle som på något avgörande sätt påverkas negativt genom att Jehovas Vittnen hindras från att verka där. Avgörande är att Jehovas Vittnen utövar en dogmatisk lära som representerar för Europa (och för Ryssland)främmande makt. Jehovas Vittnen skiljer sig därvidlag inte från Judendom, Marxism, Islam, Frimureri eller andra dogmatiska läror och sekter som inte är europeiska till ursprung och syfte och därmed inte bör tillåtas i fritt… Läs mer »
Andersson
Gäst
Nybörjare

(((Svensk))) media ondgör sig över att Ryssland förbjuder Jehovas Vitten med motiveringen att det är en extremistisk organisation, samtidigt som svenska (((staten))) vill förbjuda politiska organisationer med samma motivering.

Verkar som om (((vissa))) i Sverige känner flåset i nacken.

Promille
Gäst
Nybörjare
Promille

Ryssarna borde förbjuda judendomen istället, som första kommentaren föreslår. Jehovas vittnen är knappast ett mot några mer än mot sig själva.

Leif Eriksson
Gäst
Nybörjare
Leif Eriksson

Jo,mot sina oskyldiga barn.

Kampen the Next Level
Gäst
Nybörjare
Kampen the Next Level

Såklart att Jehovas är ett hot mot ryska staten, precis som Livets Ord är det. Annars skulle de inte förbjudas. Jehovas är en amerikansk sekt med högkvarter i New York.

(Livet Ord deltog i kuppen i Ukraina tex, förste ledaren efter kuppen, Turchynov, är Jehovas vittne inte jude).

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Så länge jag minns har JV varit hånade och förlöjligade i jude”media”. Ett skäl som jag som judeklok kan tänka att juden jagar JV är på grund av att de kan organisera sig helt utanför statens, läs judens kontroll? Juden förföljer alltid deras fiende i deras ”media” och judens MO är att hetsa folkgrupper mot varandra. Folk flest är negativt inställd till JV. De JV jag sett och själv pratat med har alltid varit hela och rena, uppför sig som folk. Jag har aldrig hört talas om nån JV som sitter i fängelse för rån, misshandel eller våldtäkt. Jag har… Läs mer »
achberg support
Gäst
Nybörjare
achberg support

Så fort det är ett attentat eller hot så står det kpis beväpnad polis utan för det judiska pensionärshemmet i landala i göteborg

)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Förbjud att vara dum i huvudet, så löser sig många problem, däribland de religiösa. Det är ingen mänsklig rättighet att vara dum i huvudet, eftersom förståndet är det enda som skiljer människan från djuren. Att tro på en illvillig ”chef” som ingen sett, som man måste betala till istället för få lön ifrån, samt som verkar genom ”management by fear”, det är religion. Det är därför juden har hittat på I-slam (i skit) och kristendum, medan dess egen är en parasit och apartheidmanual.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

BRA – Jehovas vittnen är -INGA JEHOVAS VITTNEN.

Ingen av dem har något UPPDRAG av JEHOVAH utan det är ett uppdrag de HAR STULIT för sig själva.

Arne Strand.

Luntan
Gäst
Nybörjare
Luntan

Alla religioner och varianter /sekter är uppfunna av människor.
Men i vilkas intresse? Vår tillvaro på denhär planeten kan uppdelas som två frågor. 1) En vetenskaplig: Hur har allt uppkommit? 2) Vad är meningen med livet?

Bombad
Gäst
Nybörjare
Bombad

Naturligtvis ligger det en djupare orsak bakom att Putin förbjuder Jehovas vittnen.

Vilken det är vet jag inte men jag är helt säker på att ryssarna har en väldigt bra anledning att genomföra detta inklusive inte minst att det uppmärksammas i medierna då propagandan är otroligt viktig i dagens situation.

wpDiscuz