Hjärnan bakom attacken i Paris misstänks för fler terrordåd

ISLAMISM. En nu gripen 27-årig man tros vara hjärnan bakom terrorattacken i Paris där över 120 personer fick sätta livet till. Nu misstänker man att han kan ha legat bakom flertalet terrorattacker i Europa.

Abdelhamid Abaaoud

Islamska statens värsta bödel enligt experter.

Den 27-årige belgiske medborgaren Abdelhamid Abaaoud misstänks vara hjärnan bakom terrorattacken i Paris i helgen. Men det är inte första gången som Abaaoud funnits med i polisens utredningar.

Redan under januari i år gick det ut en efterlysning på Abaaoud efter ett misslyckat attentat i belgiska Verviers. Man misstänkte även att han var inblandad i den misslyckade massakern på ett tåg mellan Amsterdam och Paris, där den marockanske medborgaren Ayoub el-Khazzani övermannades av tågets resenärer.

Enligt Abdelhamid Abaaouds syster radikaliserades hennes bror först efter att ha varit på besök i Syrien. Innan dess ska han inte ha visat något intresse för Islam eller Jihadism. Brodern blev dock känd för säkerhetspolisen efter att ha figurerat i propagandafilmer från Islamska staten.

Källa:
Hjärnan bakom Parisattackerna misstänkt för flera terrordåd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments