Hizbollah: ”Saudiarabien försökte köpa Assad”

MELLANÖSTERN. Hizbollah hävdar att Saudiarabien erbjudit sig att sluta stöda terrorister i Syrien i utbyte mot att Syrien bryter samarbetet med Iran.

Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah.

Den libanesiska shiamilisen Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah har gått ut och sagt att Saudiarabien två gånger försökt köpa Syriens president Bashar al-Assad. Det sunniextremistiska kungadömet ska ha erbjudit sig att sluta stöda terrorister i Syrien i utbyte mot att Assad bryter samarbetet med Iran. Saudiarabien ska dessutom ha erbjudit Syrien hundratals miljarder i ekonomiskt bistånd för att bygga upp landet igen. Erbjudanden som Assad vägrat gå med på.

Saudiarabien försökte förra hösten att isolera Hizbollah, som förutom att vara en milis också har en politisk gren, i det libanesiska parlamentet. Detta genom att övertala eller tvinga Libanons sunnimuslimske och USA-vänlige premiärminister Saad Hariri att avgå under ett besök i kungadömet. I en till synes regisserad film kan man se Hariri skylla avgången på Irans och Hizbollahs ”vilja att förstöra arabvärlden”. På grund av starka folkliga reaktioner drog dock Hariri tillbaka sin avskedsansökan när han återvände till Libanon.

I dag utgör främst Hizbollah, Iran och Syrien regionens antisionistiska och antiglobalistiska maktaxel. Dessa har tillsammans med Ryssland kämpat ned det Israel-, väst- och gulfstatsstödda försöket att föra hårdföra och Israel-vänliga islamister till makten i Syrien.

Nasrallahs uppgifter går väl ihop med det sionistiska dokumentet A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm, som författades redan år 1996 av ett team under ledning av den amerikanska neokonservative juden Richard Perle och som framställdes till den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu. Däri detaljeras hur Israels fiender ska destabiliseras medelst proxystyrkor (diverse sionistiska lakejer) och därefter underordnas den judiska staten.

Källa:
Nasrallah: Saudis offered Syria money to sever Iran ties

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
nordboKarl AAxel ErikssonKlaushttps://judarisverige.wordpress.com Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Saudiarabien är USA:s allierade och då USA är judarnas lakej så är detta handlande helt normalt.

https://judarisverige.wordpress.com
Medlem

Hizbollah, Iran och Assad är Mellanösterns enda hopp.

Klaus
Medlem

Misstankar består att Saudiarabien ”köper” byggnadstillstånd för moskéer i Europa.

Axel Eriksson
Redaktör
Karl-Путин A
Medlem

Det är inga misstankar, det är fakta. Efter diskoteksbranden vid Backaplan 1998 som anlades av 4 kränkta blattar spreds ett rykte i (((media))) att det var högerextremister som var de skyldiga. Göteborgs stad som styrs av (((systemlakejer))) gick snabbt ut och skänkte, utan att tillfråga sina skattebetalare, en tomt värd åtskilliga miljoner till stadens muslimer, trots att de flesta offren var ickemuslimer. 4 MUSLIMER MÖRDAR 63 PERSONER OCH GÖTEBORG BELÖNAR DEM MED EN MÅNGMILJONTOMT TILL EN MOSKÈ. Sen när det var dags att bygga en moské vid det intilliggande Ramberget, så gissa vilket ökenland som stod för penningregnet för Sveriges… Läs mer »

nordbo
Medlem

Svenska föräldrar förlorade sina barn för alltid där och fick bestående men för det såklart.

20 år senare så ”löser” sig barnlösheten bland ”pluggande” vuxna med att ta in afganska pedofilsnoppar – allt under (((demokratins))) regi.