Hizbollah redo för krig med Israel

UTRIKES. Hizbollah har meddelat Israel att de är väl förberedda för ett krig med den judiska staten.

Efter att Israel enligt flera källor ska ha genomfört en misslyckad robotattack mot Syrien under torsdagen har nu Syriens allierade, den libanesiska shiamilisen Hizbollah, varnat Israel.

I ett filmklipp med hebreiska undertexter som Hizbollah har släppt ses flera satellitbilder med exakta koordinater på olika mål i Israel. Filmen visar också hur soldater ur den libanesiska milisen förbereder sig för att slå tillbaka ett israeliskt anfall samt hur dess ledare Hassan Nasrallah säger ”ifall ni vågar anfalla kommer ni att ångra det”.

Spänningarna mellan Libanon och Israel har ökat den senaste tiden, bland annat efter att Israel beslutat att bygga en mur längs gränsen med Libanon. Muren kommer bland annat att gå över territorium som Libanon hävdar tillhör dem.

Det islamistiska försöket till maktövertagande i Syrien – stött av främst västvärlden, gulfstaterna och Israel – har också vidgat klyftan länderna emellan. Medan Israel stött islamister har Hizbollah stridit på Bashar al-Assads sida efter att ha bjudits in av den syriska regeringen.

Israel drevs sommaren 2006 tillbaka av just Hizbollah efter att ha invaderat de södra delarna av landet samt bombat bland annat civil infrastruktur i Libanon. Det israeliska nederlaget blev en stor snackis i arabvärlden som innan dess kategoriskt förlorat militärt mot den judiska staten.

Källa:
’If You Dare Attack, You Will Regret it’: WATCH Hezbollah Warn Israel

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Axel ErikssonKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

”Det här videoklippet har tagits bort eftersom det strider mot YouTubes användarvillkor.”

Typiskt.

Jag citerar Irans tidigare president Mahmoud Ahmadinejad:

”Israel must be wiped off the map.”

Axel Eriksson
Redaktör

Nu funkar klippet.

Karl-Путин A
Medlem

:)