Hitlers hem köptes till ”stöldpris”

ÖSTERRIKE. Regeringen i Österrike betalade för lite när de tvingade av en kvinna ägandet för huset som Hitler föddes i. Nu ska hon kompenseras.

Adolf Hitlers första hem.

En fastighetsägare i Österrike, Gerlinde Pommer, som ägde huset i Braunau am Inn där Adolf Hitler föddes, hade i årtionden hyrt ut fastigheten till myndigheterna, men hon vägrade att sälja den. Inte heller ville hon tillåta ändringar av huset.

Adolf föddes i huset den 20 april 1889. Trots att familjen Hitler flyttade ifrån Braunau till Passau redan när Adolf var tre år, har myndigheterna alltid varit oroliga för att huset ska bli en ”vallfartsort” för ”nazister”. Man har också sagt att man vill riva huset.

Myndigheterna i Österrike bedrev i många år en kamp för att ta över huset. 2017 tvingade regeringen Gerlinde Pommer att sälja huset till dem, mot hennes vilja.

Nu har en domstol fastslagit att staten betalade kvinnan alldeles för lite när de tog huset ifrån henne. Hon ska enligt det nya beslutet ha fem gånger så mycket betalt som författningsdomstolen tidigare hade beslutat om.

Den nya köpesumman motsvarar över 16 miljoner kronor.

Fastigheten är på 1 500 kvadratmeter inklusive garage och parkeringsplatser.

Kvinnans advokat säger att Pommer är ”lättad” över att åtminstone ha fått ett skäligt pris för fastigheten som hon avtvingades, men advokaten räknar med att ärendet nu måste mala genom byråkratin innan det kan förverkligas.

Den senaste verksamheten i huset upphörde 2011. Då användes det till vårdcenter för vuxna med funktionshinder.

Judiska lobbygrupper har velat att Hitlers födelsehem ska rivas och ett nytt byggas på platsen. För att förnedra minnet av Hitler har man föreslagit att ett socialkontor ska inhysas där. Andra förslag har varit att det i propagandasyfte också ska uppföras förintelseminnesmärken och ett informationskontor om judarnas påstådda lidanden.

Källa:
Hitlers födelsehem såldes för billigt

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Hur det än skall förnedras ett ”lyft” ur min sångbok
1942: So gelte denn wieder Urvåter Sitte es steigt der Fuehrer aus Volkes Mitte – Fuehrer des Reiches so wie wir es meinen Du bist schon lange im Herzen der Deinen . Kan numera ändras : Du bist fuer EWIG im Herzen der Deinen.( Fritt översatt: Så gäller åter igen en uråldrig sed. det uppstår en ledare ur folkets mitt – ledare för folket så som Vi menar finns Du sedan länge i våra hjärtan – ändrng till: FÖR EVIGT I VÅRA HJÄRTAN.)
Österrike lider av IS Syndrom

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Dankeschön

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan
Reply to  Vera

Politiker, journalister och pk-folk lider av en nazi-fobi som bör behandlas med medicin och kognitiv terapi under tvång.
INGEN journalist törs skriva sanningen om Tredje Rikets positiva sida eller om fantasilögnarna om gaskamrar i ks-lägren.
Vi nationalsocialister är intellektuellt och moraliskt överlägsna alla idioter med nazi-fobi.

Valhalla
Nybörjare
Valhalla
1 år sedan
Reply to  Vera
Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan

Nån sa till mig;
”Kroknäsorna har ingen anledning till några minnesmärken över påstått lidande. Men dom kommer att få anledning till rättmätigt lidande, då resten av mänskligheten till slut förstår vilka: ljugande kräk/bedragare/krigsanstiftare/patologiskt giriga
+ oändlig rad av andra bedrövliga egenskaper, dessa självutvalda typer har. Nej, inte exakt alla. Giliad Atzmon och Lasse Wilhelmsson t.ex. Där har vi 2st iaf, som är ok. Fast Lasse har avsagt sig sitt judeskap, så då är det bara 1 :-)”