Hitlers födelsehem blir polisstation

UTRIKES. Adolf Hitlers födelsehem i Braunau am Inn i norra Österrike ska efter ett beslut av landets regering byggas om till en polisstation.

Adolf Hitlers födelsehus i Braunau am Inn (CC-BY-SA-4.0).

Adolf Hitler föddes den 20 april 1889 i ett stenhus med gul fasad i det lilla samhället Braunau am Inn i norra Österrike.

Platsen har länge varit ett mycket populärt resmål för både nationellt sinnade och historiskt intresserade personer, speciellt på årsdagen den 20 april.

Men nu vill Österrikes sionistkontrollerade regering sätta stopp för att huset görs till vad man kallar ”en vallfärdsort för nazister”. Och det gör man handfast genom att bygga om fastigheten till en polisstation.

— Polisens framtida bruk av huset borde sända en tydlig signal att den här byggnaden aldrig kommer att bli en plats för att hylla nazismen, säger landets inrikesminister Wolfgang Peschorn i ett pressmeddelande.

Huset där Adolf Hitler föddes har länge varit en huvudvärk för myndigheterna. Österrikes inrikesdepartement har hyrt huset sedan 1970-talet och i årtionden fanns där en verksamhet för funktionshindrade. Men denna upphörde 2011 när den dåvarande ägaren vägrade renovera huset.

Sedan dess har huset stått tomt. 2016 tog staten över fastigheten. Men ägaren överklagade och först tidigare i år avgjordes tvisten när en domstol ålade staten att betala 810.000 euro i kompensation.

Vid ett tillfälle föreslog inrikesdepartementet att byggnaden helt sonika skulle rivas, men backade efter protester från politiker och historiker.

Källa:
Hitlers födelsehem blir polisstation

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
nordboFredrikaVeraSverkerRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Tobias
Medlem

Skandal,men hämndens timme närmar sig för förbrytarna!

Harald
Medlem

En polisstation e iallafall bättre än ett mottagandecentrum för ”flyktingar” och ett förintelsekontor med informations och reklambroschyrer för förintelseindustrin. Som tidigare föreslagits.

Lingonet
Medlem

Än värre: ett holohoaxmuseum.
Tack och lov att jugarna inte hann dit, hoppas de gnisslar sönder tänderna.

Samuel
Medlem

Framtida Gestapo-hus?

Lingonet
Medlem

Man får hoppas

Lingonet
Medlem

” sätta stopp för att huset görs till vad man kallar ”en vallfärdsort för nazister””
Yess! Et tillhåll för kommunistjudekramare, omg

Caesar-Aurelius
Medlem

byggas om till en polisstation

De har redan gjort samma sak med Hitlers hem i München, Prinzregentenplatz 16, det har varit en polisstation i många år redan.

comment image

Rokviken
Medlem

Symboliken talar sitt tydliga språk.

Sverker
Medlem

Det var det bästa som kunde ske. Att riva det hade ju varit total förnedring, för evigt. Att använda det till nått ”förintelse”-muséum, eller ”flykting”-hem, hade också varit total förnedring, men går att stoppa, när tänkande människor tar över igen.

Vera
Medlem

Får man lägga blommor där den 20 April ??

Fredrika
Medlem

”Gründerstil. Vars byggnader nu respekteras. På sin tid betraktade som vulgärt utsmyckade, och för många outhärdliga. Har inte det tyska folkets lidande under och efter vörldskriget gjort att de har blivit mer värdefulla för oss? Nu håller vi kvar vid dem för att åtminstone försöka minnas vilka vi en gång var.”

nordbo
Medlem

Polismyndighetern i Österrike är förtryckande mot nationella grupper i landet som har normala/sunda värderingar.Samtidigt så ska en polisbyggnad representera ordning och reda/lag och rättvisa i samhället,och det är lika ledes med Adolf.

En stiftelse i hans namn skulle givetvis ombesörja byggnaden till hans minne,inte att ”glömmas” bort på detta vis.