Hitler-banderoller hängdes upp på E6

INRIKES. Under torsdagsmorgonen beslagtog polisen banderoller som hängts upp på EG i Västsverige som hyllade Adolf Hitler. Idag är det 128 år sedan som Hitler föddes i Branau am Inn i Österrike år 1889.

Det var under torsdagsmorgonen som polisen beslagtog en banderoll med texten ”Grattis Hitler” och ett hakkors som hade hängts upp på E6 i Hogstorp. Bara 20 minuter senare upptäcktes en ny banderoll vid E6 i Halland med samma text.

Polisen misstänker att det är samma person eller personer som tillverkat banderollerna som kommer att genomgå en teknisk undersökning.

— Den har inte hakkors men verkar vara tillverkad på samma sätt, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm. Vidare sa hon:

— Även om det här verkar var utfört tidigt på morgonen så har många kört förbi platserna. Har man sett något som kan sättas i samband med banderollerna så vill vi gärna att man hör av sig.

Under morgonen ska även två personer ha försökt att hissa upp en hakkorsfana i Eskilstuna. Ett vittne till händelsen ska då ha kontaktat polisen som kom till platsen och omhändertog fanan.

Nordfront kommer att rapportera om fler liknande händelser skett under dagen.

Källor:
2017-04-20 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götaland
Nazistbanderoller längs med E6 i Västsverige

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments